Image

NCC bygger hyresrätter i Umeå

Bygg/Arkitektur NCC har fått i uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Bostaden att bygga 82 hyreslägenheter i Haga i Umeå. Ordervärdet uppgår till 87 miljoner kronor.
Publicerad den 9 Mars 2017
NCC bygger hyresrätter i Umeå. Bild: Arkitekt Arkinova
NCC bygger hyresrätter i Umeå.

– Det råder bostadsbrist i Umeå och det är glädjande att vi har fått uppdraget att bygga hyresrätter för att ytterligare förtäta staden. Haga är ett mycket populärt område och bara ett stenkast från Umeås centrumkärna, säger Daniel Ödling, affärschef på NCC Building.

De 82 lägenheterna är fördelade i tre olika hus som kommer att ligga i korsningen Östra Kyrkogatan och Hemvägen i Haga, två lägre huskroppar som byggs i vinkel och som sammanfogas genom ett punkthus på nio våningar. Det blir en blandning av lägenheter i olika storlekar och de flesta får balkong i söder- eller västerläge.

Under huset kommer ett garage med ett 50-tal platser att byggas och på innergården kommer en fin umgängesyta att skapas för de boende. Husen som byggs är ritade av Arkinova och kommer ha en fasadyta av både underhållsfritt tegel och skivfasad. 

NCC planerar byggstart under mars 2017 och de första hyresgästerna beräknas kunna flytta in vid årsskiftet 2018-2019.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige