Image

NCC bygger hyresrätter i Norrköping

Bostäder NCC bygger 56 nya hyresrätter i Norrköping på beställning av Hyresbostäder.
Publicerad den 27 Maj 2016
56 nya lägenheter byggs i Rambodal. Bild: Hyresbostäder
56 nya lägenheter byggs i Rambodal.

Lägenheterna byggs efter NCC:s koncept NCC Folkboende, vilket innebär ytsmarta hyresrätter, hög boendekvalitet och fördelaktig fastighetsekonomi. Ordern från Hyresbostäder är värd 67 miljoner kronor.

– Norrköping behöver fler hyresrätter i attraktiva lägen. Det visade en marknadsundersökning som vi genomförde förra året. Därför känns det bra att kunna erbjuda den typen av boende i attraktiva Rambodal där det i dag finns få hyresrätter, säger Thomas Gustafsson, uthyrningschef på Hyresbostäder.

NCC kommer att uppföra två hus med sex våningar och totalt 56 lägenheter bredvid Rambodalsskolan. Lägenheterna får två till fyra rum och kök med en yta av 54 – 98 kvadratmeter.

– Vi är stolta och glada över samarbetet med Hyresbostäder och att de väljer NCC:s egenutvecklade koncept NCC Folkboende till Rambodal. Konceptets ytsmarta planlösningar ger hög boendekvalitet på liten yta. Dessutom har husen en energianvändning långt under byggnorm, vilket bidrar till låga drifts- och underhållskostnader, säger Marcus Sandlund, affärschef på NCC Building.

Husen byggs genom Sabo Kombohus Plus, ett ramavtal för allmännyttiga bostadsbolag som syftar till att bygga välplanerade hyresrätter till en lägre kostnad. Inflyttning är planerad till februari 2018 och byggstart sker till sommaren.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige