Image

NCC bygger hyreslägenheter i Nybro

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av det kommunala bostadsbolaget Nybro Bostads AB bygga 58 hyreslägenheter i Nybro, Småland. Ordervärdet uppgår till 71,5 miljoner kronor.
Publicerad den 21 Augusti 2017
NCC bygger 58 lägenheter. Bild: NCC
NCC bygger 58 lägenheter.

– Nybro har stor efterfrågan på lägenheter och inom ramen för Nybro Bostads AB:s planerade bostadsproduktion ger detta projekt ett bra tillskott att förse Nybro kommun med ytterligare bra boende. Lägenheterna kommer att inrymmas i två hus där vi lagt stort fokus på moderna lösningar och materialval av hög kvalitet, säger Sulev Pull, vd för Nybro Bostads AB.

NCC kommer att bygga två bostadshus med sex våningar och totalt 58 hyresrätter. Lägenheterna får två till tre rum och kök med en yta på 53 – 63 kvadratmeter.
På taken kommer solpaneler att sättas upp för att alstra energi till driften av tvättstugor, hissar samt belysning i trapphus och allmänna utrymmen. Det kommer också att finnas möjlighet att installera värmeåtervinning av spillvattnet.

Uppdraget ryms inom ramavtalet för Sabo och NCC:s husmodell kallad Sabo Kombohus Plus som är en variant av produkten NCC Folkboende.

– Vi är stolta och glada över att Nybro Bostads AB har valt NCC:s bostadskoncept till ett växande Nybro. NCC Folkboende är ett populärt koncept som NCC byggt på många håll runt om i landet men det här är första projektet i Sydöstra Sverige,  säger Jonas Kristiansson, produktionschef, NCC Building Sydost.

Byggnationen startar i nvember 2017 och beräknad inflyttning sker under våren 2019. Orderregistrering sker i tredje kvartalet i affärsområde Building. 

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige