Image

NCC bygger första husen i nya området Folkparken i centrala Höganäs

Bygg/Arkitektur NCC har på uppdrag av Höganäshem inlett byggandet av två flerfamiljsfastigheter, med totalt 51 hyreslägenheter, i nya området Folkparken i centrala Höganäs. Husen blir de första som byggs i området, som tidigare utgjordes av folkpark och fotbollsplan. I uppdraget ingår även parkeringsytor, förråd och miljöhus samt gemensamma mötesplatser för samvaro i området. Ordervärdet uppgår till drygt 80 miljoner kronor.
Publicerad den 16 Februari 2017
NCC bygger första husen i nya området Folkparken i centrala Höganäs. Bild: Jais arkitekter
NCC bygger första husen i nya området Folkparken i centrala Höganäs.

– Det känns bra att vi tagit det första spadtaget i ett område som nu får en helt ny skepnad. Hela området ligger i ett attraktivt, centralt läge och kommer att vara en del i vår vision att bli 27 500 invånare 2025, säger Péter Kovács, kommunstyrelsens ordförande i Höganäs.

– Det är glädjande att vi tillsammans med Höganäshem får möjlighet att bidra till att fler hyresrätter byggs i centrala Höganäs. Husen NCC bygger blir i två huskroppar med sex respektive sju våningar, med sundsutsikt från fjärde våningen. Sjuvåningshuset får även en utbyggnad in mot parken i två våningar. Båda husen utrustas med solceller på taken och kommer att certifieras som miljöbyggnad silver, berättar Jessica Snygg, affärschef på NCC Building.

Husen kommer att få en gedigen karaktär med materialval baserade på Höganästradition med gatufasader i tegel. Lägenheterna har genomtänkta planlösningar med öppna ytor mellan kök och vardagsrum, helkaklade badrum och antingen balkong, uteplats, terrass eller fransk balkong, de flesta med möjlighet till inglasning. Storleken på lägenheterna kommer att variera från ett rum och kök på 32 kvadratmeter till fyra rum och kök på 90 kvadratmeter.

– Det är skönt att bygget i Folkparken äntligen kommer igång. Det är stor efterfrågan på hyresrätter och detta är ett attraktivt område, med närhet både till havet och till centrum, som vi tror blir ett bra tillskott på bostadsmarknaden i Höganäs, säger Jesper Månsson, vd för Höganäshem.

Byggstart är i februari och beräknad inflyttning är våren/sommaren 2018.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige