Image

NCC bygger förskolor i Halmstad

Bygg/Arkitektur NCC inleder ett strategiskt partneringsamarbete med Halmstads kommun om att bygga förskolor i kommunen. I ett första skede innebär avtalet projektering och byggnation av två förskolor. Ordervärdet uppgår till cirka 100 miljoner kronor. 
Publicerad den 15 Februari 2017
NCC inleder ett strategiskt partneringsamarbete med Halmstads kommun. Bild: NCC
NCC inleder ett strategiskt partneringsamarbete med Halmstads kommun.

Avtalet mellan NCC och Halmstads kommun innehåller förutom dessa två förskolor en option på ytterligare två till fyra förskolor, som kommunen har för avsikt att bygga inom en fyraårsperiod. Totalt innebär det cirka 40 nya förskoleavdelningar om samarbetet faller ut till 100 procent.

– Det strategiska partneringsamarbetet med NCC gör att Halmstad kommun kan satsa på en långsiktig, effektiv och hållbar ekonomisk lösning för nybyggnad av förskolor, säger Martin Zetterman, projektledare på Halmstads kommuns fastighetskontor.

Aleskogens förskola byggs bredvid Kattegattsskolan, medan Ekorrens förskola byggs vid Nymansgatan. Förskolorna kommer att innehålla vardera åtta avdelningar med 150 förskoleplatser samt tillagningskök och personalutrymmen. Ungefärlig bruttoarea per förskola är 2 000 kvadratmeter.

– På NCC har vi lång och gedigen erfarenhet av att bygga innovativa och hållbara förskolor. Ambitionen är att skapa bra inne- och utemiljöer för barn och personal genom att arbeta tätt tillsammans med Halmstads kommun och strategiskt valda konsulter och underentreprenörer, säger David Fritzson-Bratt, affärschef på NCC.

Projektering av förskolorna påbörjas omgående. Byggstart blir i september och båda förskolorna beräknas vara färdiga hösten 2018.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige