Image

NCC bygger för elitfotboll i Kristianstad

Bygg/Arkitektur Idrottsområde Söder i Kristianstad ska byggas om och utvecklas till ett funktionellt och attraktivt idrottsområde med bland annat nya fotbollsplaner, upprustad friidrottsanläggning och fler utomhustennisbanor. Ordern är värd 158 miljoner kronor.
Publicerad den 26 Oktober 2016
Idrottsområde Söder byggs upp av NCC – flera fotbollsplaner och en uppfräschad friidrottsanläggning ska stå klart om två år. Idrottsområde Söder byggs upp av NCC – flera fotbollsplaner och en uppfräschad friidrottsanläggning ska stå klart om två år.

2010 invigdes Kristianstads Arena, som byggdes av NCC på uppdrag av kommunen. Nu ska närliggande Idrottsområde Söder byggas om – till ett ordervärde av 158 miljoner kronor.

– Idrottsområde Söder är ett spännande projekt som består av flera delar, bland annat ska en ny huvudarena för fotboll byggas med hybridgräs. Det är en mix av naturgräs och konstgräs som ger många speltimmar per säsong, med bibehållen känsla av naturgräs. Anläggningen får markvärme och blir en av de första hybridgräsplanerna i landet som klarar elitfotbollens krav, berättar Ingemar Paulsson, projektchef NCC.

I anslutning till huvudarenan byggs en läktare med drygt 1 200 platser, serverings- och arrangemangsytor samt konstgräsplaner, tennisbanor och parkering.

Dessutom rustas nuvarande friidrottsanläggning upp med renoverade löparbanor och kastbur med mera.

Arbetet påbörjas under hösten 2016 och beräknas vara färdigt i slutet av 2018. NCC är totalentreprenör för projektet, som utförs i samverkansformen partnering med Kristianstads kommun.  

Affären orderregistrerades i tredje kvartalet 2016 i affärsområdet NCC Building.

Fredag 28 oktober tar NCC och Kristianstads kommun första spadtaget för Idrottsområde Söder.

- Anthon Näsström
anthon@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Skoglund: "Bankerna är lite mer njugga nu"

Bolag JM har lämnat in sin delårsrapport för första kvartalet 2024 och det är en ganska belåten Johan Skoglund som möter pressen i sin allra sista presentation som vd och koncernchef för bolaget. För även om finansieringsbyxorna har krympt lite de senaste åren och intäkterna på riksnivå har minskat så går bolagets försäljning upp med 60 procent mot föregående års rapport. – Vi planerar att starta fler bostäder i år än vi gjorde 2023, säger den avgående vd:n och koncernchefen.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige