NCC bygger 61 hyresrätter i Hässelby strand

Publicerad den 25 Augusti 2015

Bygg/Arkitektur NCC bygger Kvarteret Triglyfen med 61 hyresrätter för Svenska Bostäder vid Hässelby strand. Bostadshuset är sexton våningar högt och kommer att ligga inom några minuters promenad från tunnelbana och badplatser. Ordern är värd cirka 125 miljoner kronor.

Annons Image

Triglyfen. Bild: NCC
Triglyfen.

– Vi är glada över att kunna bidra till fler hyresrätter i Stockholm. Lägenheterna blir ett välkommet tillskott för stockholmare som törstar efter hyresrätter utanför tullarna som har närhet till både grönområden och tunnelbana, säger Charlotte Thelm, avdelningschef på NCC.

Flerbostadshus i sexton våningar med tillhörande garage består av lägenheter på 2 – 4 rum och kök. Spaden sätts i marken i januari 2016 och från och med årsskiftet 2017/2018 kan personer som står i Stockholms bostadskö och befintliga hyresgäster hos Stockholms allmännyttiga bostadsbolag flytta in.

– De flesta lägenheterna kommer att ha sjöutsikt över Mälaren. På gångavstånd ligger badplatser och naturreservatet Grimstaskogen. Det är bara några minuter till tunnelbanan, vilket är en stor fördel för våra kommande boende, säger Allan Leveau, nybyggnadschef på Svenska Bostäder.

Bostadshuset, som är certifierat enligt Miljöbyggnad Silver, är byggt i miljövänliga material. Samtliga lägenheter får balkong eller uteplats och interiören är välplanerad med materialval i hög standard. Svenska Bostäder satsar på trivsamma gårdar med buskar, träd och cykelparkeringar för att göra området kring huset attraktivt.

Hyreshusen är en del i Stockholm stads vision att bygga 100 000 nya bostäder fram till år 2030 vilket bland innebär att befintliga områden i alla delar av staden kommer att förtätas.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Akademiska Hus miljardinvesterar i Campus Albano.

Akademiska Hus miljardinvesterar

Bygg/Arkitektur Akademiska Hus investerar drygt 2,9 miljarder kronor i den fortsatta utvecklingen av Campus Albano. Området ska bli ett vetenskapligt nav som knyter ihop universitetshuvudstaden Stockholm och bildar ett hållbart campus med utbildningsmiljöer för över 15 000 studenter och forskare.


Göteborg 400+
Gert Wingårdh, Joakim Kaminsky, Janica Wiklander och Lukas Memborn diskuterar framtidens arkitektur på seminariet Göteborg 400+.

Wingårdh klar för Göteborg 400+

Göteborg 400+ Sveriges stjärnarkitekt nummer 1, Gert Wingårdh, medverkar på seminariet Göteborg 400+ på tisdag (31 maj).
Wingårdh kommer att diskutera framtidens arkitektur tillsammans med tre andra arkitekter.


Annons
Image

Novi fokuserar på att överträffa förväntningarna

Bolag Den 1 april tog Novi Real Estate över förvaltningen av Gamla Livförsäkringsbolaget SEB Trygg Livs bestånd. - Vi har gått från uppstart till full drift. Nu har vi fullt fokus på att överträffa förväntningarna, både från Gamla Liv och våra kunder i fastigheterna, säger Kinga Kinnunen, som är ansvarig för uppdraget.
Annons Image
Image

Catena gör bytesaffär med Malmö kommun

Transaktioner Catena har gjort en villkorad överenskommelse med Malmö kommun där man säljer två fastigheter och förvärvar tre.


Slussgården planerar ytterligare förvärv

Bolag I går blev det klart att Slussgården köper Sandbacken Mindre 39 på Södermalm av Vasakronan. Men mer är att vänta från bolaget som riktar in sig på Söder och i synnerhet Slussen.
– Efter semestern går vi ut med ytterligare ett förvärv, avslöjar vd Jari Lalli för Fastighetssverige.


Lidingöhem planerar försäljningar

Bolag Kommunala Lidingöhem ska omstruktureras, vilket innebär både att fastigheter behålls, utvecklas och säljs.


Annons
Image

MKB vinner Hifab-tvist

Juridik I förra veckan kom beskedet från Högsta domstolen att prövningstillstånd inte beviljas i den långdragna tvisten mellan MKB Fastighets AB och Hifab Group AB. Hovrättens dom i målet står fast. Domen innebär att ett skadestånd på cirka 65 miljoner kronor tilldöms MKB.


Boet bygger 150 bostäder i Norrköping

Bostäder Boet Bostad har tecknat ett markreservationsavtal med Norrköpings kommun och kommer att utveckla närmare 150 bostäder i stadsdelen Hageby.


Gavlegårdarna bygger fler bostäder på Gävle Strand

Bostäder De tio lägenheterna är belägna på plan fyra i det nyproducerade huset på Wilhelmina Skoghs Gata 3 på Gävle Strand.


Annons
Image

Decathlon öppnar andra butiken i Sverige

Handel Nu står den klar, Decathlons nya butik i Barkarby. Kedjans andra butik i Sverige omfattar 3 500 kvadratmeter butiksyta proppfylld med sportprodukter.


Anna-Maja Jöhnemark.

Ebab rekryterar hållbarhetsstrateg

Karriär Ebab rekryterar Anna-Maja Jöhnemark som hållbarhetsstrateg. Syftet med att tillsätta en hållbarhetsstrateg är att ge kunderna en helhetssyn inom området.


Jernhusen bygger verkstad i Hagalund

Bygg/Arkitektur Jernhusen investerar 60 miljoner kronor för att möta SJ:s behov av ökad verkstadskapacitet i Hagalund.


Annons
Image

NAI Svefa rekryterar tre personer

Bolag NAI Svefa stärker sin värderingsverksamhet i Norrköping, Stockholm och Malmö genom rekryteringar av Petter Öhman, Hedvig Mathisson och Mikael Svensson.


Byggstart för Hammarös nya marknadsplats

Bygg/Arkitektur Nästa vecka tas det första spadtaget till Hammarös nya matmarknad. Här kommer Ica Fastigheter att bygga ett lokalcentrum med en Ica Kvantumbutik, restaurang, apotek och gym.


Vasakronan säljer kontorshus i Stockholm

Transaktioner Vasakronan säljer kontorsfastigheten Sandbacken Mindre 39 på Södermalm för 234 miljoner kronor.


Annons
Image

Göteborg 400+
Nästa tisdag är det dags för Göteborgs nya framtidsseminarium Göteborg 400+ där, bland mycket annat, stadens stora utvecklingsområden ska gås igenom.

Göteborgs utvecklingsområden i fokus

Göteborg 400+ På Göteborgs nya framtidsseminarium nästa tisdag kommer stadens stora utvecklingsområden att sättas under lupp.