Image

NCC bygger 192 hyresrätter i Sundsvall

Bygg/Arkitektur NCC bygger tre hyreshus med 192 hyreslägenheter på Norra kajen i Sundsvall för Mitthem. Den första etappen med 138 lägenheter planeras att bli så kallat Trygghetsboende. Ordern är värd 245 miljoner kronor.
Publicerad den 23 Juni 2014
NCC bygger första bostäderna på Norra kajen i SUndsvall för Mitthem. Bild: NCC
NCC bygger första bostäderna på Norra kajen i SUndsvall för Mitthem.

Mitthem är först ut att satsa på bostäder i Sundsvalls gamla hamnområde Norra kajen. Första spadtaget tas i augusti i år och i april 2016 väntas hyresgästerna kunna flytta in i de första 138 lägenheterna.

– Detta är ett viktigt uppdrag för NCC, som vi är mycket glada för. Men satsningen är minst lika viktigt för Sundsvall och visar på framåtanda och att Mitthem tror på Sundsvalls tillväxt. Det ger positiva signaler till både näringsliv och Sundsvallsbor, säger Kalle Holmlund, affärschef på NCC.

Den första etappen med 138 lägenheter planeras att bli så kallat Trygghetsboende för hyresgäster som är minst 70 år. Boendet får gemensamma utrymmen för att äta och umgås samt servicepersonal som underlättar vardagen.

– Med Trygghetsboendet möter vi en efterfrågan. Redan idag ser vi att många av våra äldre kunder önskar mer service. Vi vet också att denna åldersgrupp kommer att öka markant de närmaste tio åren, säger Mitthems vd Marie Selin.

Att bygga på Norra kajen är en del i utvecklingen av Stadsvision Sundsvall, som tar sikte på att stadslivet ska möta vattnet när staden byggs närmare Selångersån och Sundsvallsfjärden. Vid de havsnära kvarteren planeras också strandpromenader och en kajanläggning.

Den första etappens 138 lägenheter omfattar ettor, tvåor och treor. Den andra etappen med resterande 54 lägenheter blir 48 till 125 kvadratmeter stora och kommer att erbjudas Mitthems hyresgäster och de som står i den kommunala bostadskön.

Uppdraget är NCC:s andra för Mitthem på kort tid. I oktober 2013 fick NCC även uppdraget att bygga ett hus med 37 hyresrätter på Skönsmoberget i Sundsvall.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige