Image

NCC bygger 185 studentbostäder i Lund

Bygg/Arkitektur NCC ska på uppdrag av AF Bostäder bygga 185 studentbostäder för uppemot 300 studenter på Kämnärsrätten i norra Lund. Uppdraget utförs som totalentreprenad i samverkan och ordervärdet uppgår till 156 miljoner kronor.
Publicerad den 6 Juli 2017
NCC bygger för AF Bostäder i Lund. Bild: AF Bostäder
NCC bygger för AF Bostäder i Lund.

– Det är glädjande att äntligen komma igång med första etappen av vår långsiktiga plan för förnyelse och expansion på Kämnärsrätten i Lund. Nya Kämnärsrätten byggs på höjden och kommer när hela ombyggnaden är klar att ha bostäder för 1 500 studenter, mot cirka 700 i dagens tvåvåningshus, säger Magnus Cederberg, fastighetsutvecklingschef AF Bostäder.

Studentbostäderna som NCC uppför byggs i tre huskroppar med 185 en-, två- och trerumslägenheter. De större lägenheterna är tänkta som ”kompislägenheter”, där två till tre studenter delar boende. Husen byggs i tre till sex plan med hög takresning och inredda vindsvåningar i två plan. Exteriört får de en innovativ design med förzinkad plåtfasad och plåttak.

– Studentbostäderna, som har tagits fram och projekterats av NCC och AF Bostäder i samverkan, är funktionella och energismarta och blir ett efterlängtat och spännande tillskott på studenternas bostadsmarknad i Lund, säger Kristian Jansson, affärschef på NCC.

Byggstart är i september och första inflyttning beräknas bli våren 2019.

Affären orderregistreras i tredje kvartalet 2017 i affärsområdet NCC Building.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige