Image

NAI Svefa köper majoriteten av Värderingsdata

Bolag NAI Svefa har köpt en majoritetspost i Värderingsdata. I samband med förvärvet kommer NAI Svefas affärsområde Fastighetsinformation att integreras i Värderingsdata som därmed blir den klart dominerande aktören inom automatiserade värderingsmodeller (AVM) för den svenska bank och finansmarknaden.
Publicerad den 25 April 2017
Mikael Lundström. Bild: NAI Svefa
Mikael Lundström.

- NAI Svefa kommer in som en naturlig ägare för vår fortsatta satsning inom affärsområdena bank och finans, kommersiella fastigheter och fastighetsmäklare. Synergierna är omedelbara och genom integrationen av affärsområdet Fastighetsinformation skapar vi ett otroligt starkt erbjudande för både existerande och nya kunder inom fastighetsvärdering. Vi ser också affären strategiskt viktig för vår utvecklingspotential och satsning inom kommersiella fastigheter med vår tjänst VD Pro, säger Mathias Olofsson, vd för Värderingsdata.

- Förvärvet passar väl in i vår tillväxtstrategi med målet att vara Sveriges ledande fastighetskonsult. Marknaden för automatiserade värderingsmodeller och förädling av fastighetsdata står inför stora utvecklingsmöjligheter. Tillsammans med Värderingsdata är vi nu unikt väl rustade för att ta oss an dessa och befästa vår ställning som den ledande aktören på marknaden, säger Mikael Lundström, vd för NAI Svefa och ny styrelseordförande för Värderingsdata.

Värderingsdata, som bolaget även i fortsättningen kommer att heta, är en bred leverantör av IT-tjänster för analys och värdering av den svenska fastighetsmarknaden. Bolaget är Sveriges enda representant i European AVM Alliance (EAA) som är en sammanslutning av europeiska leverantörer av statistiska värderingsmodeller (AVM) och finns representerade i Nederländerna, England, Norge, Tyskland, Sverige, Italien och Spanien.

- Som en del i NAI Svefa får vi en möjlighet att erbjuda våra tjänster i ett bredare sammanhang där vi når ut till en ännu större kundbas. Vi är glada att NAI Svefa blir Värderingsdatas nya ägare eftersom de delar våra kärnvärderingar och syn på den framtida utvecklingen för våra tjänster säger Mathias Olofsson.

FAKTA/ Värderingsdata
Värderingsdata övervakar och registrerar aktivitet på den svenska fastighets- och bostadsrättsmarknaden. Informationen görs tillgänglig i realtid genom kraftfulla analys- och värderingsverktyg samt marknadsandels- och prisinformationstjänster för privatbostäder och kommersiella fastigheter.
Värderingsdata ingår i Nordens ledande koncern för automatiserad fastighetsvärdering samt information och analys av fastighetsmarknaden. Totalt finns över 20 000 användare av tjänsterna. Koncernen omsätter årligen 150 miljoner kronor, har 45 anställda och finns representerad i Stockholm, Oslo och Kungsbacka.

FAKTA/ NAI Svefa
NAI Svefa med dotterbolag erbjuder spetskompetens och kvalificerad rådgivning inom ledning, strategi och organisation, värdering, analys, fastighetsinformation, samhällsbyggnad, fastighetsutveckling, strategisk och operativ förvaltnings¬rådgivning, transaktioner och uthyrning.
Bolaget har 160 medarbetare fördelade på 17 orter i landet och omsätter årligen 240 miljoner kronor. I juni 2016 förvärvades Sensa Corporate Advisors AB samt Fasticon AB.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige