Image

Muf vill ha marknadshyror

Sverige Moderata Ungdomsförbundet lyfter, inför Moderaternas arbetsstämma om två vcekor, frågan om marknadshyror för bostäder.
Publicerad den 5 Oktober 2017
Benjamin Dousa. Bild: Muf
Benjamin Dousa.

Till Moderaternas arbetsstämma om två veckor har Moderaternas partiledning lagt förslag för att få ett ökat byggande och fler bostäder. Bland annat vill man ”att nuvarande hyresreglering” ses över samt "att en friare hyressättning vid nybyggnation ska utredas".

Muf vill gå längre. Muf-ordföranden Benjamin Dousa har tillsammans med Fredrik Saweståhl, kommunstyrelsens ordförande i Tyresö, lämnat in en reservation. De vill ändra formuleringarna till "att en fri hyressättning vid nybyggnation ska införas” samt "att nuvarande hyresreglering ersätts med fri hyressättning även i det befintliga beståndet”.

– Jag tror att partiledningen är väldigt nervösa nu. För allt tyder ju egentligen på att vi får igenom det, säger Benjamin Dousa, till Altinget.

– I Stockholm är det jätteviktigt med marknadshyror för det byggs för få bostäder. I Skaraborg kanske det inte alls är en lika stor fråga. Då handlar det i första hand om att koordinera ett politiskt anfall från Muf och Stockholmsregionen tillsammans, säger han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige