Moskva och Istanbul hetaste städerna

Publicerad den 17 Mars 2008

RAPPORTER Enligt rapporten Emerging Trends, som släpptes under årets MIPIM, är det fastighetsmarknaderna i Moskva och Istanbul man ska satsa på.

I rapporten framgår att Moskva och Istanbul toppar listan över mest intressanta städer både vad gäller investeringar och fastighetsutvecklingsprojekt. Därefter kommer två klättrare, Hamburg och München och Paris som tidigare har toppat listan har halkat ner på femte plats.

Men det stora raset stod London för. London som under flera år betraktats som en av de allra bästa städerna att investera i föll i årets rapport ner till en femtonde plats vad gäller investeringar och en trettonde plats för fastighetsutvecklingsprojekt. Som anledning till fallet nämns bland annat den finansiella oron, minskad privatkonsumtion, fallande huspriser och högre skuldsättning.
- Utan tvekan upplever hela Europa en skakigare tid i år än de senaste åren. Resultaten i Emerging Trends visar hur marknaderna i Europa har blivit mer globala och mer sårbara för ekonomiska skiftningar i andra delar av världen. Men det faktum att många av de som svarat i undersökningen fortfarande är positiva angående Europas marknader pekar på att fastigheter fortfarande bedöms som en säker tillgång. Vi ser många tecken på försiktig optimism, säger Richard Rosan, vd för ULI globalt.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Eurocommercial köper för 600 miljoner i Karlstad

Transaktioner Konsum Värmland säljer den nyligen moderniserade Coop-fastigheten i Bergvik Köpcenter i Karlstad till Eurocommercial för 600 miljoner kronor.


Fastighetsmarknadsdagen Stockholm
Max Barclay, Biljana Pehrsson och Anders Nordvall diskuterar framtida affärsmöjligheter på Fastighetsmarknadsdagen i Stockholm den 17 november.

Tung transaktionspanel om bästa affärsmöjligheterna

Fastighetsmarknadsdagen Stockholm På Grand Hotel i Stockholm den 17 november diskuterar Anders Nordvall, Max Barclay och Biljana Pehrsson vilka de bästa affärsmöjligheterna nästa år blir.


Annons Image
Image

Helaba öppnar i Stockholm: ”Rätt tajming nu”

Expo Real Den tyska banken Helaba har bestämt sig för att öppna ett representationskontor i Stockholm.
- Vår avsikt är att komma ännu närmare den svenska marknaden och göra fler affärer, säger Helabas Nordenchef Thomas Völker när Fastighetssverige träffar honom på Expo Real.


Swedbanks huvudkontor vinner internationellt pris

Event Swedbanks huvudkontor i Sundbyberg – som ägs av Humlegården – har vunnit ULI Global Awards. Priset har delats ut sedan 1979 och det här är första gången ett svenskt projekt vinner.


Annons
Image

Magnolia säljer bostadsprojekt

Bostäder Magnolia ingår avsiktsförklaring om försäljning av drygt 2 000 hyresrätter, fördelade på sex projekt.


Rothman lämnar JR Kvartersfastigheter

Bolag Magnus Rothman, ”R:et” i JR Kvartersfastigheter, lämnar bolaget.


Framgångar för allmännyttans energisparprogram

Energi/miljö Bostadsföretagen i landets största frivilliga energisparprogram har tillsammans sparat nära 15 procent.
- Vi är på god väg mot det mål som Sabo-företagens Skåneinitiativ satt, säger Gabriella Castegren, energiexpert på bransch- och intresseorganisationen Sabo.


Annons
Image

Diös reserverar 137 miljoner

Bolag Diös väljer nu att reservera 137 miljoner kronor till följd av den förlorade skattedomen i Kammarrätten.


Bimobject till Skanskas Studio

Uthyrning Skanska har tecknat avtal med Bimobject som flyttar sitt huvudkontor till nionde våningen i projektet Studio i Malmö.


Ny hyresgäst i Solna Business Park

Uthyrning Brostaden har tecknat ett 5-årigt hyresavtal med Avonova Hälsa AB i fastigheten Yrket 4 i Solna Business Park.


Annons
Image

Skanska bygger skola i USA för 330 miljoner

Bygg/Arkitektur Skanska har tecknat ett avtal med sin befintliga kund, skoldistriktet i Edmonds, om att bygga nya Alderwood Middle School i Lynnwood, Washington. Kontraktet är värt cirka 330 miljoner kronor.


TH Real Estate anlitar Property Partner för Nova Lund

Bolag TH Real Estate ger Property Partner i uppdrag att ansvara för teknisk förvaltning avseende köpcentrumet Nova i Lund.
Uppdraget omfattar 26 000 kvadratmeter.


Incit öppnar kontor i Piteå

Ekonomi/Finansiering Incit, som hjälper fastighetsföretag att effektivisera sin verksamhet med hjälp av ekonomi- och fastighetssystemet Incit Xpand, har sedan tidigare ett kontor i Skellefteå.


Annons
Image

Samtliga kontorsytor i Glasvasen är nu fullt uthyrda.

Fullt uthyrt i Glasvasen

Uthyrning Läkemedelsföretaget Novo Nordisk tecknar avtal om 800 kvadratmeter i Jernhusens kontorshus Glasvasen i Södra Nyhamnen, Malmö.
Därmed är Glasvasens kontorsytor fullt uthyrda.


WP Carey vill köpa mer i Sverige

Expo Real Amerikanska WP Carey, som premiärköpte i Sverige i somras, är på Expo Real med siktet inställt på fler affärer i Sverige.