Moskva och Istanbul hetaste städerna

Publicerad den 17 Mars 2008

RAPPORTER Enligt rapporten Emerging Trends, som släpptes under årets MIPIM, är det fastighetsmarknaderna i Moskva och Istanbul man ska satsa på.

I rapporten framgår att Moskva och Istanbul toppar listan över mest intressanta städer både vad gäller investeringar och fastighetsutvecklingsprojekt. Därefter kommer två klättrare, Hamburg och München och Paris som tidigare har toppat listan har halkat ner på femte plats.

Men det stora raset stod London för. London som under flera år betraktats som en av de allra bästa städerna att investera i föll i årets rapport ner till en femtonde plats vad gäller investeringar och en trettonde plats för fastighetsutvecklingsprojekt. Som anledning till fallet nämns bland annat den finansiella oron, minskad privatkonsumtion, fallande huspriser och högre skuldsättning.
- Utan tvekan upplever hela Europa en skakigare tid i år än de senaste åren. Resultaten i Emerging Trends visar hur marknaderna i Europa har blivit mer globala och mer sårbara för ekonomiska skiftningar i andra delar av världen. Men det faktum att många av de som svarat i undersökningen fortfarande är positiva angående Europas marknader pekar på att fastigheter fortfarande bedöms som en säker tillgång. Vi ser många tecken på försiktig optimism, säger Richard Rosan, vd för ULI globalt.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Martin Tufvesson har avlidit

Sverige Martin Tufvesson, fastighetsansvarig inom AMF:s kapitalförvaltning, avled i helgen.


Fastighetsmarknadsdagen Öresund

Se filmen från Fastighetsmarknadsdagen Öresund

Fastighetsmarknadsdagen Öresund Se filmen från premiärupplagan av Fastighetsmarknadsdagen Öresund här.


Annons
Image

Annons Image
Image

D Carnegie värderar upp med en miljard - aktien stiger tio procent

Bolag D Carnegie offentliggör en ny värdering av sin portfölj. Till följd av lägre avkastningskrav har värdet höjts med drygt en miljard kronor. Aktien steg med nästan tio procent i den inledande handeln på tisdagsmorgonen.


Skandia köper 30 000 kvadratmeter handel

Transaktioner Skandia Fastigheter utökar sitt bestånd på Väla, Helsingborg, genom förvärvet av Marknaden 2, med 30 000 kvadratmeter volymhandel.


Campus Albano byggstartat

Bygg/Arkitektur På måndagen byggstartades campus Albano som ska bli ett vetenskapligt nav som binder samman Stockholms universitet och KTH med varandra och med staden. Totalt kommer cirka 100 000 kvadratmeter universitetslokaler att byggas på området.


Annons
Image

Tarpen Nordic rekryterar ny vd

Bolag Den nye vd:n kommer närmast från Aareal Bank där han var vd och ansvarig för den nordiska verksamheten.


MKB köper av NCC i Limhamn

Transaktioner NCC säljer en del av stadsutvecklingsområdet Limhamns läge i Malmö till MKB Fastighets AB för 254 miljoner kronor. Affären omfattar cirka 550 byggrätter.


Wallenstam får stor markreservation i Ropsten

Bygg/Arkitektur Wallenstam planerar att bygga 200 lägenheter och cirka 45 000 kvadratmeter BTA kommersiella lokaler vid Lidingöbron i Ropsten.


Annons
Image

Botkyrka och Skanska skapar nytt handels- och industriområde

Bolag Botkyrka kommun och Skanska Sverige AB bildar ett gemensamt bolag för att tillsammans förverkliga Botkyrka – Södra porten till Stockholm. Det blir ett nytt handels- och industriområde som på sikt väntas leda till 4 000 arbetstillfällen och ge plats för nya företag att etablera sig och växa.


Svenska Hus köper 170 lägenheter

Transaktioner Svenska Hus köper tolv fastigheter med 170 lägenheter i Hässleholm av Blocket Holding AB.


Mall of Scandinavia firar en miljon besökare

Handel Den 12 november slog Stockholms nya shoppingdestination upp sina portar. Drygt två veckor efter invigningen firar Mall of Scandinavia att centrumet har haft en miljon besökare.


Annons
Image

Skanska vill bli klimatneutralt till år 2050

Energi/miljö Skanska vill med sin satsning på klimatneutralitet ta en ledande roll för ett hållbart samhälle och ett klimatsäkert byggande.


KF Fastigheter säljer mark till Biltema i Partille

Transaktioner KF Fastigheter säljer 11 206 kvadratmeter mark till Biltema, som nu etablerar sig i det nya området Partille Port.


Reumatikerförbundet till Hagastaden

Uthyrning Reumatikerförbundet flyttar sitt huvudkontor till Life Science-klustret i Hagastaden.


Annons
Image

Veidekke satsar på bostäder i Veddesta

Bostäder Veidekke Bostad har köpt en fastighet i Veddesta centrum i Järfälla kommun och planerar nu för cirka 1 200 nya bostäder.