Moskva och Istanbul hetaste städerna

Publicerad den 17 Mars 2008

RAPPORTER Enligt rapporten Emerging Trends, som släpptes under årets MIPIM, är det fastighetsmarknaderna i Moskva och Istanbul man ska satsa på.

I rapporten framgår att Moskva och Istanbul toppar listan över mest intressanta städer både vad gäller investeringar och fastighetsutvecklingsprojekt. Därefter kommer två klättrare, Hamburg och München och Paris som tidigare har toppat listan har halkat ner på femte plats.

Men det stora raset stod London för. London som under flera år betraktats som en av de allra bästa städerna att investera i föll i årets rapport ner till en femtonde plats vad gäller investeringar och en trettonde plats för fastighetsutvecklingsprojekt. Som anledning till fallet nämns bland annat den finansiella oron, minskad privatkonsumtion, fallande huspriser och högre skuldsättning.
- Utan tvekan upplever hela Europa en skakigare tid i år än de senaste åren. Resultaten i Emerging Trends visar hur marknaderna i Europa har blivit mer globala och mer sårbara för ekonomiska skiftningar i andra delar av världen. Men det faktum att många av de som svarat i undersökningen fortfarande är positiva angående Europas marknader pekar på att fastigheter fortfarande bedöms som en säker tillgång. Vi ser många tecken på försiktig optimism, säger Richard Rosan, vd för ULI globalt.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikeln till e-post


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige
Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till Union Investment Real Estate GmbH.

Fabege miljardsäljer i Arenastaden

Transaktioner Fabege säljer fastigheten Uarda 5, det vill säga Vattenfalls huvudkontor, i Arenastaden till en internationell investerare.


Vasakronan klart över 100 miljarder

Bolag Vasakronan passerar i bokslutskommunikén 100 miljarder kronor i fastighetsvärde. Värdet är nu uppe i nästan 104 miljarder kronor och årsresultatet för 2015 blev det högsta hittills – nästan elva miljarder kronor.


Annons
Image

Annons Image
Image
Fastighetsmarknadsdagen Östergötland

Se bilderna från Värmekyrkan här

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland På torsdagen genomfördes Fastighetsmarknadsdagen i Östergötland i Värmekyrkan, Louis de Geer, Norrköping.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Sven-Olof Johansson och Alexandra Pascalidou.

Sven-Olof Johansson om det amerikanska hotet

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Sven-Olof Johansson tror på en inbromsning i den amerikanska ekonomin i vår, och nya åtgärdsprogram med kvantitativa lättnader från Federal Reserve.


Fastighetsmarknadsdagen Östergötland
Moderatorn Alexandra Pascalidou och EY:s Ingemar Rindstig.

Rindstig: Hejdlöst mycket pengar på väg in i fastigheter

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland EY:s Ingemar Rindstig menar att det globala pensionskapitalet kommer att öka sina allokeringar gentemot fastigheter enormt mycket de kommande åren.


Annons
Image

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland

Vilka faktorer styr bostadsbyggandet?

Fastighetsmarknadsdagen Östergötland Visst, byggandet ökar om planprocesserna effektiviseras.
Men det är helt andra faktorer som styr bostadsbyggandet, enligt Ted Lindqvist på Evidens.


Serneke rekryterar två i Stockholm

Bolag Serneke fortsätter sin expansion i Stockholm med rekryteringen av två nyckelpositioner, med ett förflutet från Skanska och NAI Svefa, till affärsområde projektutveckling.


Fabege: Värdetillväxt gav rekordresultat

Bolag Fabege redovisar ett resultat efter skatt om nästan 20 kronor per aktie.


Annons
Image

Veidekke bygger för Magnolia i Limhamn

Bygg/Arkitektur Veidekke Bygg Syd har fått i uppdrag av Magnolia Bostad att bygga 279 hyresrätter i Limhamn. Projektet är en totalentreprenad med en ordersumma på 283 miljoner.


Diös rekryterar retailchef

Bolag I mars tillträder Gabriel Larsson den nyinrättade tjänsten som retailchef. Han kommer närmast från NRF Fastigheter och rollen som regionchef.


Norrporten moderniserar åt Försäkringskassan i Luleå

Uthyrning Försäkringskassan i Luleå förlänger sitt hyresavtal med Norrporten i ytterligare sex år och flyttar samtidigt sitt servicekontor från Timmermansgatan till Strand Galleria i direkt anslutning till övriga medarbetarna i kvarteret Strutsen.


Annons
Image

River Island till Pub-huset

Uthyrning Den nya flagship-butiken kommer att öppna på Drottninggatan 72 vilket är adressen för det anrika Pub-huset som just nu byggs om. Invigningen av butiken sker i augusti 2016.


Tobin väljer Utopia Arkitekter i Nacka

Bygg/Arkitektur Tobin Properties AB har avslutat upphandlingen av arkitekt för tredje etappen av bostadsprojektet Tollare i Nacka.


Property Partner får uppdrag av Regio

Bolag Property Partner får i uppdrag att ansvara för den tekniska förvaltningen av de fastigheter i Uppsala och Södertälje som förvärvats av Regio (som ägs av Sveafastigheter och AP3). Uppdraget omfattar cirka 40 000 kvadratmeter kontors- och handelsfastigheter.


Annons
Image

Europas största frisörkedja till Sundbyberg

Uthyrning M Room, Europas största frisörkedja för män, har salonger i städer som Berlin, Miami och Seattle. Nu öppnar företaget sin första salong i Sverige, i Förvaltarens lokaler på Landsvägen 62 i Sundbyberg.