Moskva och Istanbul hetaste städerna

Publicerad den 17 Mars 2008

RAPPORTER Enligt rapporten Emerging Trends, som släpptes under årets MIPIM, är det fastighetsmarknaderna i Moskva och Istanbul man ska satsa på.

I rapporten framgår att Moskva och Istanbul toppar listan över mest intressanta städer både vad gäller investeringar och fastighetsutvecklingsprojekt. Därefter kommer två klättrare, Hamburg och München och Paris som tidigare har toppat listan har halkat ner på femte plats.

Men det stora raset stod London för. London som under flera år betraktats som en av de allra bästa städerna att investera i föll i årets rapport ner till en femtonde plats vad gäller investeringar och en trettonde plats för fastighetsutvecklingsprojekt. Som anledning till fallet nämns bland annat den finansiella oron, minskad privatkonsumtion, fallande huspriser och högre skuldsättning.
- Utan tvekan upplever hela Europa en skakigare tid i år än de senaste åren. Resultaten i Emerging Trends visar hur marknaderna i Europa har blivit mer globala och mer sårbara för ekonomiska skiftningar i andra delar av världen. Men det faktum att många av de som svarat i undersökningen fortfarande är positiva angående Europas marknader pekar på att fastigheter fortfarande bedöms som en säker tillgång. Vi ser många tecken på försiktig optimism, säger Richard Rosan, vd för ULI globalt.


- Eddie Ekberg
eddie@fastighetssverige.se


Relaterade artiklar

ÄmnenSkicka denna artikel till e-post
Skriv ut/PDF


Kommentera

När du lämnar en kommentar måste du uppge e-post, den används endast till att informera dig om svar på din kommentar och visas inte för andra besökare.Mer från Fastighetssverige

Vasakronan säljer i Stockholm för 721 miljoner

Transaktioner Vasakronan säljer en Stockholmsfastighet som ska utvecklas till bostäder.


Fastighetsmarknadsdagen Västerås
Om två veckor är det dags för premiärupplagan av Fastighetsmarknadsdagen Västerås. Se/skriv ut hela programmet inne i artikeln.

Två veckor kvar - här är hela programmet

Fastighetsmarknadsdagen Västerås Den 18 maj, om två veckor, är det dags för den allra första upplagan av Fastighetsmarknadsdagen Västerås. Se hela programmet här.


Annons
Image

Annons Image
Image

Fastighetsägarna lämnar bostadsförhandlingarna

Sverige Fastighetsägarna lämnar partsförhandlingarna med Hyresgästföreningen och Sabo om ett förbättrat hyressystem.
- Våra motparter har inte ens velat diskutera de förslag vi lagt fram, säger Fastighetsägarnas vd Reinhold Lennebo.
- Det här visar att Fastighetsägarna varken är ansvarstagande eller seriösa, säger Hyresgästföreningens förbundsordförande Marie Linder.


Index och Nokon bildar byggbolag

Bolag Bostadsutvecklaren Index International startar ett samarbete med Nokonkoncernen. Målet är att inledningsvis bygga drygt 150-250 lägenheter per år i mellan-Sverige, baserade på Nokons egenutvecklade stomsystem, N-tech.


Sagax justerar upp prognos

Bolag Sagax justerar i Q1-rapporten upp prognosen för årets förvaltningsresultat från 1 020 till 1 060 miljoner kronor.


Annons
Image

Concent utvecklar bostäder i Norrköping

Bostäder Concent har av Norrköpings kommun tilldelats en markanvisning vid gamla Smedby IP i Norrköping. Bolaget kommer att utveckla 154 bostäder i sex punkthus bestående av främst tvåor och treor på en total yta om 11 800 BTA.


Galleria Trädgården i Varberg byggs om och till.

Bygger på två våningar

Bygg/Arkitektur Galleria Trädgården i Varberg, ägt av Coop Varberg, utökas med två våningar om totalt 5 600 kvadratmeter. Serneke har fått bygguppdraget, värt cirka 87 miljoner kronor.


Riksbyggen och Link utvecklar seniorboenden i Vellinge

Bostäder Riksbyggens koncept för seniorboenden, Bonum, har vunnit en markanvisningstävling och bygger 48 bostadsrätter i varierande storlekar i bästa läge i centrala Vellinge. Det vinnande förslaget har tagits fram tillsammans med Link arkitektur.


Annons
Image

Grönt ljus för Forsåkers detaljplan

Bygg/Arkitektur Kommunstyrelsen i Mölndal har nu tagit det formella beslutet att påbörja arbetet med en första detaljplan för Forsåkerområdet. Formellt samråd kring detaljplanen kommer hållas i början av nästa år.


200 lägenheter ska byggas i Orminge Centrum

Bostäder Nacka kommun bjuder in till anbudstävling om markanvisning av det så kallade Nybackakvarteret mitt i Orminge centrum.


Rotpartner hämtar HR-ansvarig från Fasticon

Bolag Ella Olsson, tidigare rekryteringskonsult på Fasticon Kompetens, blir ny HR-ansvarig på Rotpartner.


Annons
Image

Hufvudstaden: Värdeförändringar höjer resultatet

Bolag Hufvudstaden redovisar ett Q1-resultat efter skatt på 738 miljoner kronor (447), de orealiserade värdeförändringarna uppgick till 689 miljoner kronor (366).


Balder går in i Norge

Transaktioner Balder gör nu sitt första förvärv i Norge, och köper en samhällsfastighet med en stabil hyresgäst på ett långt avtal.


Göteborg 400+
Jon Fägerquist, Åsa Henninge, Bo Larsson, Johan Nyhus, Rogert Jukic Karlsson och Martin Wannholt medverkar i en serie punkter om Västlänken på Göteborgs nya framtidsseminarium Göteborg 400+ på Clarion Hotel Post den 31 maj.

Fokus på Västlänken – detta behöver du ha koll på

Göteborg 400+ På det nya framtidsseminariet Göteborg 400+ den 31 maj kommer jätteprojektet Västlänken att belysas ur alla tänkbara vinklar.


Annons
Image

Nytt Pareto-bolag noteras

Transaktioner Pareto Securities har skapat ytterligare ett enfastighetsbolag, som noteras inom kort. Den här gången har bolaget köpt en stor fastighet med ett anrikt Boråsföretag.