Image

Mörtstedt: "Finns inte ett papper skrivet"

AFFÄRER I förra veckan gick CN Gruppen ut med att Sten Mörtstedt och hans CLS Holding skulle gå in som finansiärer i bolagets affär med Svalövs kommun. Det förnekar Mörtstedt själv.
Publicerad den 7 September 2009

– Det finns inte ett papper skrivet på att vi ska göra affär med CN Gruppen. Det är högst tveksamt att vi går in i det här, säger Sten Mörtstedt till Skånska Dagbladet.

CLS vd Henry Klotz var i Svalöv för en vecka sedan och tittade på de aktuella fastigheterna.

– Vi har haft kontakt med CN Gruppen och varit och tittat på fastigheterna. Men ingenting är klart, säger Henry Klotz till Skånskan.

– Vi går definitivt inte in i det här som finansiär. Vi har nog med att finansiera våra egna fastigheter, säger Sten Mörtstedt.

Mats Carlson, som tillsammans med Lars-Olof Nymberg står bakom CN Gruppen, beklagar att CLS framställts som finansiärer.

- Det är olyckligt. Tanken är att CLS skulle gå in som huvudägare med 66 procent i CN Gruppen eller ett annat bolag bildat för den här affären, säger han till Skånskan.

– Jag och Lars-Olof Nymberg skulle vara minoritetsägare i det bolaget, uppger Mats Carlsson och förklarar att 60-65 procent av köpesumman på 147 miljoner kronor skulle lånas upp i bank.

Tio miljoner kronor skulle komma från CN Gruppen och resterande från CLS Holdings, fortsätter han.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige