Image

Mölndala köper mer mark i Forsåker

Bygg/Arkitektur Mölndala Fastighets AB, som leder planering och utveckling av Forsåker i Mölndal, har tecknat avtal med Forever Living Products Scandinavia. Ett avtal som innehåller överlåtelse av ett specifikt markområde i parken, som i framtiden kan ge möjlighet att sammankoppla Forsåker med Mölndals innerstad.
Publicerad den 30 Januari 2015

Förhandlingen med Korndals Fastighets AB, som ägs av Forever Living Products Scandinavia AB, är nu klar och avtalet är undertecknat. Mölndala Fastighets AB har förvärvat en del av parken vid Nämndemansgatan, som har potential att användas till flera olika ändamål i projektet Forsåker.

Syftet med avtalet är att säkerhetsställa kopplingen mellan den nya stadsdelen Forsåker och Mölndals innerstad.

– Det är glädjande att vi i samverkan med vår granne Forever Living kan skapa den viktiga kopplingen mellan Forsåker och Mölndals innerstad och utveckla infrastrukturen, säger Anders Ohlsson vd Mölndala Fastighets AB.

Forsåker kommer under en tioårsperiod genomgå en omfattande förvandling och gå från pappersbruk till modern stadsmiljö. Det finns många visioner för området, och förhoppningen är att tillsammans med Staden kunna forma en helhet och sammanföra östra och västra sidan av Mölndal.

För närvarande pågår arbetet med att färdigställa en strukturplan för Forsåker. Den avslöjar hur bostäder och infrastruktur ska formas och samspela med den omkringliggande omgivningen. Strukturplanen och de första preliminära skisserna kommer att ställas ut i ett planprogram av Mölndals stad i början av 2015.

– Det är viktigt för Mölndal att koppla ihop stadskärnan som utgörs av Forsåker, innerstaden och Kvarnbyn som beskrivs i Mölndals vision 2022, säger Anders Ohlsson vd Mölndala Fastighets AB.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige