Image

MKB tog historiska spadtag i Malmö

Bygg/Arkitektur I fredags togs två historiska spadtag i Malmö: Ett för cirka 300 nya bostäder i Limhamns läge och ett för 130 ungdomsbostäder i Västra hamnen.
Publicerad den 11 Maj 2015
Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh tog det historiska spadtaget i Limhamns läge tillsamman med Terje Johansson, vd MKB, Gunnar Masthagen, vice vd NCC och Gitte Knutsson, verksamhetsledare för På Limhamn. Bild: MKB
Kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh tog det historiska spadtaget i Limhamns läge tillsamman med Terje Johansson, vd MKB, Gunnar Masthagen, vice vd NCC och Gitte Knutsson, verksamhetsledare för På Limhamn. Link har på uppdrag av MKB Fastighets AB och NCC Constructions ritat ett av de bostadsprojekt som nu uppförs vid Limhamns gamla fiskeläge. Bild: Link
Link har på uppdrag av MKB Fastighets AB och NCC Constructions ritat ett av de bostadsprojekt som nu uppförs vid Limhamns gamla fiskeläge.

- Malmö växer snabbt och om mindre än 20 år förväntas vi vara närmare 100 000 fler Malmöbor. Bostadsbyggandet måste ta fart. Det är därför glädjande med två spadtag i dag. I Limhamns läge bygger MKB sitt största projekt sedan 70-talet och det är fantastiskt roligt att få vara en del av det. Det här är ett spadtag både för nya boenden och för Malmös positiva utveckling, sa kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh innan hon tog det historiska spadtaget i Limhamns läge tillsamman med Terje Johansson, vd MKB, Gunnar Masthagen, vice vd NCC och Gitte Knutsson, verksamhetsledare för På Limhamn.

I Limhamns läge bygger MKB tillsammans med NCC två nya kvarter med cirka 300 nya bostäder. Det blir allt från ettor till femmor, med tonvikt på yteffektiva planlösningar. Planerad inflyttning från 2016 och framåt.

Det andra spadtaget togs i Västra hamnen där MKB tillsammans med Stadsfastigheter utvecklar ett projekt med en idrottsanläggning och 130 ungdomsbostäder. Planerad inflyttning 2016. Det spadtaget togs av Lars-Erik Lövdén, styrelseordförande MKB, Petra Bergquist, ordförande servicenämnden och 30 elever från Bryggeriets gymnasium. Eleverna avslutade med en skejtuppvisning i närbelägna Stapelbäddsparken.

Link arkitektur har ritat ett av de bostadsprojekt som nu uppförs vid Limhamns gamla fiskeläge. Kv Hisstornet kommer att bestå av tretton sammankopplade byggnader med drygt 160 lägenheter. Varje hus får sitt eget fasaduttryck i tegel med lätta balkonger i stål och lägenheterna kommer att förses med balkong eller en egen mindre trädgård. I entréplanet ryms café och andra verksamheter medan ett öppet gårdsrum har utformats för lek och gröna rekreationsytor.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige