Image

MKB lanserar ny teknik för hyresgäster i Malmö

Bolag Hyresgästerna i två höghus i bostadsområdet Nydala i södra Malmö har ett världsunikt tvättrum. MKB Fastighets AB testar en teknik som möjliggör för ett 70-tal kunder att tvätta med minimal miljöpåverkan.
Publicerad den 8 September 2016
Magnus Rörman. Bild: MKB
Magnus Rörman.


I ett skåp finns en anläggning som filtrerar vattnet och avjoniserar det. När det avjoniserade tvättvattnet kommer i kontakt med textilerna i tvättmaskinen bryts jonbindningen mellan fibrerna och smutsen.

– Inget mer köp av tvättmedel och sköljmedel och dessutom tvättar maskinerna med kallvatten. Detta är något som vi är först i världen med att erbjuda, säger Magnus Röman, projektledare på MKB Fastighets AB.

Att tvätta med kallvatten ger en stor energibesparing. Miljövinsten är större än att vattnet inte behöver värmas upp. Att tvätta utan tvättmedel och sköljmedel sparar miljön. Inga utsläpp, inga förpackningar som blir sopor och mindre risk för allergier.

– Vi vill medverka till ett ekologiskt hållbart Malmö. Genom att testa denna lösning hoppas vi hitta ett av de sätten som kan hjälpa oss att nå våra högt ställda mål, säger Magnus Röman.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige