Image

MKB bygger nytt studenthus i Malmö

Bygg/Arkitektur I mitten av september startar MKB bygget av ett helt nytt studenthus i Västra hamnen i Malmö. Lägenheterna kommer rymma en till tre studenter.
Publicerad den 25 Augusti 2016
Nya studentboendet i Västra hamnen i Malmö. Bild: MKB
Nya studentboendet i Västra hamnen i Malmö.

MKB satsar på nya studentlägenheter i Malmö. I september startar man bygget av 155 nya lägenheter i Västra hamnen.

– Det blir ett trevligt och socialt boende med plats för mycket gemenskap. Loftgångar och generösa gemensamma balkonger kommer att binda ihop lägenheterna, säger Marcus Vesterberg, projektledare från MKB.

De 155 lägenheterna är fördelade på tre storlekar. 97 stycken blir ettor på 27 kvadratmeter. De är genomgående från fasad till fasad med avskiljbar sovrumsdel mot gården. Det finns även 52 stycken som är lite större på 32-35 kvadratmeter där det är möjligt för två personer att bo ihop. Sex stycken är på 60 kvadratmeter och här kan tre personer bo tillsammans.

– För studenterna i Malmö finns det totalt 2 000 studentlägenheter i dag varav 1 000 stycken tillhör MKB. Kötiden för en av dessa studentlägenheter är cirka ett och ett halvt till två år. För en student är denna situation inte så bra och därför vill MKB gärna göra denna satsning, säger Marcus Vesterberg.

Nya studentboendet Stapelbädden Student börjar hyras ut hösten 2017 och inflyttningen påbörjas vintern 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige