Image

Mipim Awards: Fyra svenska projekt till final

Event Fyra svenska projekt finns med när priserna i Mipim Awards ska delas ut på Mipim-torsdagen den 17 mars.
Publicerad den 29 Januari 2016

230 projekt från 42 olika länder var nominerade till Mipim Awards.

Nu har juryn utsett finalisterna. Fyra av dem är svenska:
Umeva – sewage treatment plant – i Umeå är med i kategorin “Best Industrial & Logistics development”. Utvecklare är Vakin (före detta Umeva). Arkitekter är BAU (Byrån för Arkitektur & Urbanism) och Kragh & Berglund (landskapsarkitekter).

Katscha i Norrköping är med i kategorin Best Residential Development. Utvecklare är Ivarsson Byggnads AB, arkitekter är Kai Wartiainen och Ingrid Reppen, Arkitektur + Development AB.

Mall of Scandinavia i Solna är med i ”Best Shopping Centre”. Utvecklare är Unibail-Rodamco, arkitekter är Benoy, Bau och Wingårdhs. För den invändiga arkitekturen står Wingårdhs och Saguez & Partners.

Nya Kiruna har nått finalen i ”Best Futura Mega Project”. Kiruna stad är utvecklare och White arkitekter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige