Image

Minusresultat för Tribona

Bolag Tribona redovisar ett resultat per aktie på -3,2 kronor för Q4. Detta efter värdeminskningar på både fastigheter och derivat.
Publicerad den 29 Januari 2015
Per Johansson. Bild: Tribona
Per Johansson.

Hyresintäkterna uppgick till 99,5 miljoner kronor (103,0).

Driftsnettot uppgick till 78,7 miljoner kronor (85,7).

Kassaflödet från den löpande verksamheten uppgick till -11,5 miljoner kronor (26,0).

Förvaltningsresultatet uppgick till 25 miljoner kronor (34).

Värdeförändring på fastigheter uppgick till -119,0 miljoner kronor (-3,0).

Orealiserad värdeförändring på räntederivat uppgick till -63,6 miljoner kronor (-2,8).

Resultat per aktie uppgick till -3,2 kronor (0,2).

För helåret uppgick förvaltningsresultatet till 128 miljoner kronor (174).

Utdelningen föreslås bli 50 öre per aktie.

- Under perioden har vi negativa värdeförändringar på fastigheter på totalt 326,5 miljoner kronor (helåret), varav -54,4 miljoner kronor är en realiserad effekt avseende försäljningen av Saltängen 1 i Västerås. Den orealiserade förändringen beror framförallt på kända kommande avflyttningar, utebliven KPI-justering för 2015 och annan bedömning på marknadshyror, skriver vd Per Johansson i vd-ordet för bokslutskommunikén.

I övrigt är Per Johansson nöjd med avslutningen på året.
- Det blev en bra avslutning på året 2014. Sista kvartalet innehöll förvärv, en viktig uthyrning och en betydande försäljning. Under kvartalet så har vi tillträtt fyra fastigheter. Två i Göteborgsområdet, en i Malmö samt en i Halmstad. Totalt cirka 38 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta och ett fastighetsvärde på cirka 306 miljoner kronor. Det har inneburit förstärkning i tillväxtorter som vi bedömer som långsiktigt mycket bra orter utifrån ett logistikperspektiv.

- Vi sålde och frånträdde även vår största fastighet, Saltängen 1 i Västerås, som värdemässigt stod för cirka 20 procent av beståndet. Den såldes till ett fastighetsvärde på 1 075 miljoner kronor. Detta innebär en bättre riskspridning då ingen enskild hyresgäst längre står för mer än cirka 30 procent av det samlade hyresvärdet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige