Image

Miljöpris utökas med fler priskategorier

Energi/miljö Sweden Green Building Awards - den svenska bygg- och fastighetsbranschens stora prisutdelning för hållbart byggande - har utökats med fem priskategorier.
Publicerad den 1 September 2014

Bland de nya priserna finns bland annat ett nyinstiftat pris för hållbarhetsarbete i innovativ samverkan, framtaget av Stockholms stads forum för hållbara fastigheter. Priserna kommer att delas ut på en galamiddag, i samband med konferensen Building Sustainability SGBC14 som hålls den 10-11 november.

Priset för hållbarhetsarbete i innovativ samverkan ska delas ut till en fastighetsägare eller fastighetsförvaltare verksam i Stockholms stad som genom ett aktivt och målmedvetet arbete i en eller flera av sina befintliga byggnader i Stockholm och i samarbete och dialog med sina hyresgäster eller boende har genomfört framgångsrika åtgärder som ökar fastigheternas hållbarhet och för in ett livscykeltänkande i såväl förvaltning som lokalutnyttjande.

För första gången kommer också ett pris delas ut till en person, med det nya priset för positiva bidrag till hållbar stadsutveckling.

– Hållbar stadsutveckling drivs på av eldsjälar runt om i landet och med det här nya priset vill vi lyfta fram deras arbete och belöna deras engagemang, säger Anna Granath, utvecklingshandläggare för hållbar stadsutveckling på Sweden Green Building Council.

Utöver det nya Stockholmspriset och priset för positiva bidrag tillkommer även två priser i stadsutveckling och ett internationellt pris för ledarskap i projektdesign, där den svenska vinnaren blir Sweden Green Building Councils nominering till World Green Building Councils europeiska nätverks prisutdelning under våren 2015.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige