Image

Miljard i värdeökning för Balder

Bolag Balders värdeförändringar på fastigheter under andra kvartalet uppgick till 1 053 miljoner kronor (166), direktavkastningskravet sänks från 5,9 till 5,8 procent. Resultatet efter skatt uppgick till 1 087 miljoner kronor (445).
Publicerad den 22 Augusti 2014
Erik Selin. Bild: Nicklas Tollesson
Erik Selin.

Resultatet efter skatt motsvarar 6,39 kronor per stamaktie (2,60).

Förvaltningsresultatet ökade med 40 procent till 303 miljoner kronor (217), vilket motsvarar 1,56 kronor per stamaktie.

Under andra kvartalet har Balder med råge passerat 30 miljarder kronor i fastighetsvärde och har nu fastigheter för 33,7 miljarder kronor (23,6).
Substansvärdet uppgick vid halvårsskiftet till 70,82 kronor per stamaktie (54,40).
Erik Selin skriver i vd-ordet:

- År 2014 har hittills varit ett affärsintensivt år där vi har förvärvat fastigheter för drygt fem miljarder kronor och sålt för en miljard. Förvaltningsresultatet som för oss är det viktigaste resultatmåttet ökade jämfört med förra året med drygt 35 procent per stamaktie. Denna onormalt stora ökning beror på en kombination av en bra utveckling för vår förvaltning, många och stora förvärv samt den låga räntenivån.

- Det finns idag ett generellt stort intresse för fastighetsinvesteringar, vilket lett till ett något sänkt avkastningskrav i marknaden och i kombination med förbättrat driftsnetto påverkar det värdet på våra fastigheter positivt med cirka en miljard kronor.

- Från ett ekonomiskt perspektiv är målsättningen för oss att uppnå en bra totalavkastning på lång sikt. Vi har dock inga kvantifierade avkastningsmål på kort sikt, per år eller per affär. Det avgörande är vad som är bäst för de ägare som tänkt behålla sina aktier under en längre tidsperiod. När och hur mycket vi investerar och expanderar avgörs av de affärsmöjligheter som dyker upp under resans gång. Sålunda kan vi även vara nettosäljare av fastigheter periodvis.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Vi är intresserade av logistikförvärv i samtliga nordiska länder"

Bolag Efter att ha gjort sitt första logistikförvärv i Norge tar Niam sats för att ytterligare växa sin logistikportfölj i Norden. Henrik Gerdin, Fund Manager på bolaget, berättar för Fastighetssverige om vilka marknader man vill växa på, vilka boxa som behöver checkas när man tittar på logistik, hur Niam ser på konkurrensen inom segmentet och hur han tror att logistikmarknaderna kommer utvecklas framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige