Image

Migrationsverket hyr 23 500 kvadratmeter av Platzer

Uthyrning Platzer förlänger och utökar hyresavtal med Migrationsverket i Göteborg. Sammanlagt omfattar avtalen 23 500 kvadratmeter.
Publicerad den 29 September 2014
P-G Persson. Bild: Platzer
P-G Persson.

De berörda fastigheterna är Gårda 1:15 på Vestagatan 2, Gårda Norra Göteborg samt Livered 1:329 på Streteredsvägen 80-100, Kållered Mölndal.

Avtalen sträcker sig sex år och är en viktig del av Migrationsverkets nationella lokalförsörjningsstrategi.

I Gårda Norra samlokaliserar Migrationsverket sina administrativa enheter i Göteborgsområdet till ombyggda, verksamhetsanpassade kontorslokaler. På gatuplan öppnar ett nytt kundcentra. Migrationsverket utökar därmed sina tidigare förhyrda lokaler i fastigheten. Avtalet är villkorat av att hyresgäster som berörs av expansionen får hjälp att hitta nya lokaler.

I Kållered utökas kapaciteten för ankomstboende betydligt på anläggningen Sagåsen genom att tidigare kontor byggs om till boende. Anläggningen innehåller även restaurang, kundcentra för asylprövning och förvarsverksamhet.

- Platzer och Migrationsverket har länge haft ett mycket bra samarbete för verkets nuvarande lokaler i Gårda och Kållered. Med anledning av det utökade behovet av ankomstboende har vi jobbat aktivt tillsammans för att hantera såväl utmaningen med korttidsboende som kontorsarbetsplatser för de administrativa enheterna. Det känns väldigt tillfredsställande att vi kommer att kunna lösa båda delarna, säger P-G Persson, vd för Platzer.

- Det känns bra att vi nu har klart med nya moderna lokaler i Göteborg och Kållered. Lokaler som är anpassade för ett flexibelt och processorienterat arbetssätt. Hyresvärdens roll är viktig för en aktiv verksamhet med högt ställda krav, och här har Platzer visat tidigare att de har en professionell inställning och det känns bra när vi nu går in i en ny avtalstid, säger Willis Åberg, administrativ chef på Migrationsverket.

Migrationsverket tillträder de nya lokalerna 2016-01-01.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige