Image

Mengus hyr ut till nordiskt huvudkontor

Uthyrning Mengus hyr ut 2 400 kvadratmeter till läkemedelsbolaget Bristol-Myers Squibb, som placerar sitt nordiska huvudkontor här.
Publicerad den 16 Augusti 2012
Solna Gate. Bild: Mengus. Bild: Mengus
Solna Gate. Bild: Mengus.

Hyresavtalet är femårigt, med inflyttning 1 december.

- Vi är mycket nöjda med att ha funnit moderna lokaler med närhet till goda kommunikationer för vårt Nordiska huvudkontor och vi ser fram mot flytten. Solna Gate har ett omfattande serviceutbud vilket är viktigt för att vår personal och våra samarbetspartners ska trivas i fastigheten, säger Jacopo Andreose, nordisk vd på Bristol-Myers Squibb.

Bristol-Myers Squibb är ett biopharmaföretag med fokus på utveckling av läkemedel mot sjukdomar som alzheimer/demens, psykiska sjukdomar, cancer, diabetes, fetma, hepatit, hiv och hjärt- och kärlsjukdomar.

Bolaget har sitt globala huvudkontor i New York, USA, är representerat i mer än 100 länder. Bolaget har cirka 27 000 anställda globalt och i Norden har bolaget 250 anställda, varav 110 i Sverige.

- Att ytterligare ett av världens ledande läkemedelsbolag väljer att flytta till Solna Gate ser vi som ett kvitto på att hyresgästerna uppskattar såväl läget som fastighetens kvalitéer, säger Hansi Dabnroth, senior partner vid Mengus.

Fastigheten omfattar cirka 35 000 kvadratmeter uthyrningsbar yta.

Övriga större hyresgäster i fastigheten är Axfood, Abbott Scandinavia, Covidien, DNV, Gilead Sciences, Glaxo Smith Kline samt Travellink.

DTZ och Newsec har varit rådgivare i processen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige