Image

Magnolia tecknar avtal med Consto om 2 000 bostäder

Bolag Efter tidigare framgångsrika samarbeten har Magnolia Bostad och Consto tecknat ett strategiskt samarbetsavtal till ett kontraktsvärde om cirka två miljarder kronor. Avtalet omfattar tio kommande projekt och cirka 2 000 bostäder som den norskägda byggentreprenören ska producera åt Magnolia Bostad. Samtliga byggnader ska uppfylla kriterierna för Miljöbyggnad Silver.
Publicerad den 6 Oktober 2017

– Vi har flera framgångsrika projekt med Consto som totalentreprenör och ser där deras förmåga att leverera bostäder med hög kvalité. Samarbetsavtalet innebär att vi säkrar produktionskapacitet till fastställda priser på en väsentlig del av vår projektportfölj, säger Fredrik Lidjan, vd för Magnolia Bostad.

Consto etablerades hösten 2016 då den norska entreprenörskoncernen Consto AS förvärvade aktiemajoriteten i Byggbolaget I Värmland. Företaget producerar alla typer av byggnationer, inklusive bostäder och kommersiella byggnader.

– Avtalet med Magnolia Bostad innebär ett genombrott för oss som nationell aktör på byggmarknaden. Vi har lärt känna bolaget som en professionell och målinriktad byggherre. Vår uppgift blir nu att sköta det förtroende som visas oss genom avtalet, säger Lars Vikström, vd för Consto.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige