Image

M: Gräv ner Centralbron

Bygg/Arkitektur På söndag den 3 september är det 50 år sedan vi gick över till högertrafik i Sverige. Det är samtidigt 50 år sedan Centralbron invigdes. I samband med detta lanserar Stockholmsmoderaterna förslaget att gräva ner Centralbron.
Publicerad den 1 September 2017
Joakim Larsson (M). Bild: Peter Knutson.
Joakim Larsson (M).

För att klara Stockholms framtida utveckling behöver vi lära av misstagen som begicks under modernismens framfart i city under mitten av förra seklet. De omfattande rivningarna och betongkulturen med brutala trafikleder mitt i city skapade sår i staden. Det är nu hög tid att gräva ned Centralbron och bana väg för ett modernt och hållbart city, menar Moderaterna.

– Efter alla dessa år är såväl Centralbrons konstruktion som modernismens ideologiska betongbrutalism uttjänta. Stadsplaneringen under mitten av förra seklet tog avstamp i massbilismen och en medveten fysisk segregation av människor. På denna sida millennieskiftet måste vi alla stå upp för att den tiden är förbi. Att gräva ned den del av Centralbron som hanterar biltrafiken vore ett bra första steg, säger oppositionsborgarrådet i Stockholms stad Joakim Larsson (M).

– Betong och motorväg dominerar där istället för Stockholms vattenlinje som skulle kunna framträda. Att gräva ned Centralbron är tillsammans med vårt förslag om en ny stadsdel med 10 000 bostäder på Loudden ett exempel på hur vi bygger ett modernt och hållbart Stockholm för framtiden. Vårt förslag för Centralbron innebär att ytor för nya bostäder längs Klara Strand frigörs och att Riddarholmskanalen åter kan öppnas upp, säger Joakim Larsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige