Image

Lulebo inrättar visselblåsarfunktion

Bolag Det kommunala bostadsbolaget Lulebo har beslutat sig för att inrätta en visselblåsarfunktion.
Publicerad den 10 April 2017
Anna-Stina Nordmark Nilsson. Bild: Lulebo
Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Visselblåsarfunktionen ska fungera som en kanal för den som misstänker missförhållanden, men inte vill vända sig direkt till företaget. Tjänsten ska inte vara en funktion inom Lulebo utan upphandlas av en extern utförare. Dels kommer en extern funktion för mottagande av tips om oegentligheter upprättas och dels en extern funktion där relevanta tips utreds. Upphandling av funktionerna har inletts.

Till mottagningsfunktionen kan medarbetare eller andra personer anmäla om man misstänker allvarliga oegentligheter som exempelvis mutor, bedrägerier, stöld eller andra oegentligheter, när någon gynnas av sin tjänsteställning. Den som larmar ska känna trygghet i att man kan ha full anonymitet.

– Vi verkar i en utpekad riskbransch för korruption och syftet är att minska risken för oegentligheter och öka förtroendet både internt och extern. Lulebo är en betydelsefull köpare av nybyggnationer, renoveringar och drift av våra fastigheter och vi hanterar stora inköp. Den som larmar ska känna trygghet i att man har full anonymitet, säger Lulebos vd Anna-Stina Nordmark Nilsson.

– Visselblåsare fyller en viktig funktion i både privat och offentlig sektor. Det är viktigt att eventuella missförhållanden kommer fram och åtgärdas, fortsätter hon.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige