Image

Lulebo bygger lägenheter och trygghetsboende

Bygg/Arkitektur Kommunala Lulebo ska bygga 61 hyreslägenheter i bostadsområdet Kallkällan i Luleå. Bolaget kommer även att bygga ett nytt trygghetsboende på Bergnäset.
Publicerad den 11 Juli 2016

På Kallkällan byggs ett så kallat Kombohus vilket är standardiserade prefabricerade hus och har sitt ursprung i en upphandling som Sabo, Sveriges allmännyttiga bostadsföretag, har genomfört. Syftet är att pressa byggkostnaderna och hyresnivåerna.

Det nya åttavåningshuset blir granne med Kallkällans vård- och omsorgsboende och Lulebos bostäder på Lingonstigen. Investeringen uppgår till drygt 60 miljoner kronor.

- Det blir små lägenheter till en anpassad hyresnivå för de mindre hushållen säger Lulebos vd Anna-Stina Nordmark Nilsson.

Lulebo sätter nu igång byggandet av ett nytt Trygghetsboende på Bergnäset. Investeringen beräknas uppgå till 205 miljoner kronor. Det blir Lulebos fjärde Trygghetsboende. Markarbeten påbörjas under sommaren och boendet kommer att vara klart under 2018. Trygghetsboende är en boendekategori anpassat för den som har fyllt 70 år.

- Vi bygger totalt 120 lägenheter fördelat på två byggnader säger Anna-Stina Nordmark Nilsson.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige