Image
Sven Fraenkel och Petter Skoglund.
Sven Fraenkel och Petter Skoglund. Bild: Nicklas Tollesson

Lokallots i logistiksatsning

Bolag Göteborgs Lokallots gör nu en satsning på logistikuthyrning, under ledning av Petter Skoglund. - Jag utgår från Göteborg, men kommer att arbeta i hela landet, säger han.
Publicerad den 3 Mars 2016

Göteborgs Lokallots, som har verkat på den göteborgska uthyrningsmarknaden i över 25 år, har även tidigare arbetat en hel del med lager- och logistikuthyrning, men nu utökas satsningen.

Göteborgs Lokallots och Petter Skoglund äger gemensamt det nystartade bolaget Lokallots Logistik Sverige AB.

- Göteborgs Lokallots var tidigare ledande även inom logistikuthyrning. Men de senaste åren har logistikbranschen utvecklats väldigt snabbt, och vi känner att vi behöver göra en nysatsning för att ta tillbaka vår ledande position. Vi har fortfarande ett heltäckande nätverk på fastighetsägarsidan, men behöver utveckla nätverket på hyresgästsidan. Där blir Petter ett utmärkt komplement, säger Sven Fraenkel, vd för Göteborgs Lokallots.

Petter Skoglund kommer närmast från Papyrus där han var logistikdirektör. Han har tidigare även arbetat för Schenker och Stampens tryckeribolag V-TAB.

- Jag var senast logistikdirektör på Papyrus och ansvarade då för att centralisera fyra lager till ett stort centrallager i Jönköping. Det var Sven som förmedlade uthyrningen till Papyrus för Prologis räkning och det var i samband med det vi fick kontakt, berättar Petter Skoglund, som nu alltså byter bransch.

- Jag har jobbat mycket med fastigheter tidigare också, från ett användarperspektiv, och tycker att det är en intressant och stimulerande bransch. I min nuvarande roll är det otroligt viktigt att förstå kundernas verksamhet och deras behov och det där har jag ju med mig från min tidigare karriär.

Hur ser lager- och logistikmarknaden ut i Göteborgsregionen?
- Det finns en väldig efterfrågan men inte speciellt mycket ledigt. Däremot finns det gott on detaljplanelagd mark för att bygga nytt, och där är det relativt korta ledtider. Ett år efter att ett kontrakt är tecknat kan det vara klart för inflyttning.

Som namnet antyder kommer Lokallots Logistik Sverige att arbeta över hela landet.
- Logistikmarknaden är inte lokal, det är naturligt att arbeta över större områden. Jag har varit igång ett par veckor och arbetar nu bland annat med lokaler i Malmö, berättar Petter Skoglund.

FAKTA
Namn: Petter Skoglund.
Ålder: 47 år.
Bakgrund: Två år på Papyrus som logistikdirektör, sju år på Schenker som konsult, fyra år som vice vd på V-TAB, Stampens tryckeri.
Bor: Lerum
Familj: ”Fru, två barn och en hund.”
Fritidsintressen: ”Träning, just nu blir det mest på gym.”

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige