Image
Sven Fraenkel
Sven Fraenkel Bild: Nicklas Tollesson

Lokallots breddar sig

Bolag Göteborgs Lokallots satsar på att bredda sitt utbud av konsulttjänster.
Publicerad den 1 Mars 2013

Sven Fraenkel startade Göteborgs Lokallots 1990. Bolaget har sedan dess framför allt arbetat med att förmedla lokaler. Men nu satsar man på att bli ett fullservicehus.
Förra året startades Lokallots Fastighetsutveckling i samband rekryteringen av Michael Johansson, som tidigare har varit både på ägar- och konsultsidan.

- I och med detta började vi med transaktioner och förvaltning. Framför allt riktar vi oss mot de många mindre fastighetsägare vi sedan länge har i vårt kontaktnät, säger Sven Fraenkel, vd för Göteborgs Lokallots.

Nu har Dennis Oldgren och Karin Svensson, värderare på Bryggan Fastighetsekonomi, flyttat in i Göteborgs Lokallots lokaler.

- Det är en del i vår strävan att bli bredare. Gruppen kan nu, under samma tak, erbjuda lokalförmedling, transaktionsrådgivning, förvaltning och värdering. Målet är att om några år vara den största aktören i Göteborg inom de här områdena, säger Sven Fraenkel.

Lokallots Fastighetsutveckling deläger sedan förra året också en fastighet, i Lindome.

- Vi köpte den av Eklandia tillsammans med Hantverkslokaler, 10 000 kvadratmeter som är fullt uthyrda. Sedan finns det utvecklingsmöjligheter på tomten, vi planerar för bostäder och handel. Eftersom den ligger där den ligger så känner vi att vi inte konkurrerar med våra uppdragsgivare om hyresgästerna, säger Sven Fraenkel.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige