Image

Logistic Contractor utvecklar logistikanläggning i Helsingborg

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor har tecknat avtal om att utveckla och bygga en logistikanläggning i Helsingborg åt Seafrigo Nordic.
Publicerad den 16 Februari 2017
Seafrigo Nordic får ny lokal. Bild: Krook & Tjäder, Göteborg
Seafrigo Nordic får ny lokal.

Anläggningen får en yta på 13 000 kvadratmeter som är temperatur- och luftfuktighetskontrollerad i tre zoner för kyl-, frys och kolonialvaror.

Produktionsarbetet inleds omgående och i januari 2018 ska anläggningen vara klar för inflyttning. Seafrigo Nordic har tecknat ett femtonårigt hyresavtal för lokalen med Logistic Contractor.

– Vi har haft ett gott samarbete med Seafrigo Nordic under planeringsfasen och ser nu fram emot att börja bygga. De har haft stora krav på anläggningen, såväl ur logistisk synvinkel som ur kvalitets- och hållbarhetshänseende, och tillsammans har vi projekterat en effektiv anläggning som möter deras höga ambitionsnivå, säger Christoffer Bööj på LC.

Anläggningen byggs i Helsingborg, i direkt anslutning till E4/E6.

– Läget är helt optimalt för vår verksamhet med närhet till motorvägar, Helsingborgs hamn och Öresundsbron. Detta är vårt första lager i Norden och det blir sannolikt den modernaste tempererade 3PL-anläggningen på marknaden, vilket ger oss goda förutsättningar att hantera de mest krävande uppdragen. Anläggningen utformas för att ge oss ett stort mått av flexibilitet så att vi i vår tur kan tillgodose de skiftande behov som våra kunder har. Till exempel har den en 2 000 kvadratmeter kyld entresoldel, vilken vi bedömer som idealisk för e-handel, ett segment inom livsmedel som vi bara sett början på, säger Peter Jönsson, vd för Seafrigo Nordic.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige