Image
Dagabs nya anläggning kommer att omfatta 12 000 kvadratmeter.
Dagabs nya anläggning kommer att omfatta 12 000 kvadratmeter. Bild: Logistic Contractor

Logistic Contractor bygger logistikanläggning åt Dagab

Bygg/Arkitektur Logistic Contractor har tecknat avtal om att utveckla och bygga en logistikanläggning på 12 000 kvadratmeter strax söder om Jönköping åt Dagab Inköp & Logistik AB, som ingår i Axfood-koncernen.
Publicerad den 6 April 2017

Anläggningen byggs i direkt anslutning till E4, och kommer huvudsakligen att användas som kyllager för matvaror. Produktionsarbetet inleds omgående och i januari 2018 ska anläggningen vara klar för inflyttning. Ett tioårigt hyresavtal för lokalen är tecknat mellan Dagab och Logistic Contractor.

– Arbetet med planering och projektering har pågått under en längre tid i samarbete med beställaren, och vi är glada över att vi har kunnat erbjuda en attraktiv helhet som passar de behov och önskemål som Dagab har. Mark är förvärvad och vi ska nu bygga en anläggning som är utformad för effektiv logistikhantering och samtidigt möter de höga krav som både vi och Dagab har på låg energianvändning och långsiktig hållbarhet, säger Christoffer Bööj på LC.

– Vi vet att Logistic Contractor har en stor erfarenhet att genomföra logistikprojekt och klarar att leverera ett lagerhus enligt tidplan och med överenskommen kvalité, säger Raymond Lundmark, logistikchef på Dagab.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige