Image

LK Group säljer i Malmö

Transaktioner XL Bygg Hans Anders har köpt fastigheten Knackstenen 1 i Malmö av LK Group, via bolagsöverlåtelse, till en köpeskilling av 29 miljoner kronor.
Publicerad den 11 Oktober 2017

Tillträde skedde den 2 oktober. Fastigheten ligger i Fosie i Malmö och består av kontor och lager på 4 100 kvadratmeter och har en total tomtyta på 9 500 kvadratmeter. Efter ombyggnad och anpassning av lokalerna kommer XL-Bygg Hans Anders under våren 2018 öppna en ny fullsorterad proffsanläggning. LK kommer att flytta sitt regionkontor till en nybyggd fastighet på Lockarp i Malmö under våren 2018. Sedan tidigare har lagret flyttats till ett nybyggt logistikcenter i Ulricehamn. 

- XL-Bygg Hans Anders förvärvar denna som ett naturligt led i företagets utveckling när det gäller vår satsning i Malmöregionen. Denna nya etablering är ett led i att kunna serva våra kunder Malmö med omnejd ännu bättre, säger Olof Nyberg, vd på XL-Bygg Hans Anders.

- Detta blir en smidig lösning att sälja fastigheten i Fosie, hyra under en period och därefter flytta över kontorsverksamheten till vår nybyggda anläggning på Lockarp under våren 2018, då den färdigställs, säger Dan Paradell, vd på Lagerstedt & Krantz.

Relier har förmedlat försäljningen på uppdrag av Lagerstedt & Krantz.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige