Image

Link slår samman Öresundskontor

Bygg/Arkitektur För ungefär ett år sedan öppnade Link arkitektur upp sitt kontor i Köpenhamn och etablerade sig därmed i Danmark. Sedan dess har efterfrågan på arkitekttjänster ökat. För att säkerställa en fortsatt leverans av högkvalitativa projekt tar företaget nästa steg och slår samman kontoren i Köpenhamn och Malmö, och nu letar Link efter nya medarbetare.
Publicerad den 1 Augusti 2014

Med arkitekter från både Danmark och Sverige får den nya enheten en bredare kunskapsbas som gör det möjligt att ta sig an större uppdrag inom ännu fler områden. Inom de närmsta åren planerar företaget därför att anställa 15 nya arkitekter i regionen.

Alexandra Adriani, nuvarande Malmöchef, och Marius Lorentzen, nuvarande chef över kontoret i Köpenhamn delar på ledarskapet för den nya Öresundsenheten. Målet är att kunna anställa tio nya arkitekter i Malmö och fem i Köpenhamn.

- Vi har expertis och kompetenser inom många olika områden. Allt från projektutveckling och projektering, till landskapsdesign och detaljering av mycket komplicerade hälsoprojekt- vilket kontoret i Malmö är väldigt duktiga på, säger Marius Lorentzen.

- Genom att låta projekten ta tåget mellan arkitekterna i Malmö och Köpenhamn får vi en unik och bred kompetens som kan involveras i, och stötta varje uppdrag. Som ett första steg i denna process har vi nyligen anställt två danska arkitekter på Malmökontoret som ska främja integrationen över sundet. Men det behövs fler. Vi är redan i gång med flera gemensamma projekt. Allt som allt arbetar vi med projektering av 200 bostäder och med utveckling av ytterligare 150.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige