Image

Lindahl lämnar över till Joacim Sjöberg

Karriär Joacim Sjöberg blir ny chef för JLL Capital Markets i Sverige. Tom Lindahl ska fokusera mer på att skapa och genomföra affärer.
Publicerad den 16 Januari 2018
Joacim Sjöberg Bild: JLL
Joacim Sjöberg Tom Lindahl. Bild: Eddie Ekberg
Tom Lindahl. Daniel Gorosch. Bild: JLL
Daniel Gorosch.

Under 2017 anslöt Joacim Sjöberg till JLL för att utveckla affären i Norden avseende stora portföljaffärer, kapitalmarknadsrelaterade strukturaffärer samt för att stärka det finansiella erbjudandet.

Nu tar Sjöberg även över ansvaret för Capital Markets i Sverige för att ytterligare vidareutveckla verksamheten samt på ett tydligare sätt integrera affären med övrig Capital Markets-verksamhet inom Norden och resterande EMEA.
Tom Lindahl lämnar därmed över ledarskapet för att helt fokusera på att skapa och genomföra affärer.

- Efter ett antal år av utveckling och förädling, står vår verksamhet inom Capital Markets nu på tre tydliga ben; transaktionsrådgivning, corporate finance samt finansieringsrådgivning. Nu tar vi nästa steg i vår utveckling för att ytterligare förstärka och utveckla vårt marknadsledande erbjudande inom Capital Markets, säger Daniel Gorosch, vd JLL Sverige.

- Jag ser fram emot att, tillsammans teamet, utveckla verksamheten till nästa nivå. Tom har tagit verksamheten till en ledande position på den svenska marknaden och jag är entusiastisk över de fortsatta möjligheter som ligger framför oss. Med JLL:s hela verktygslåda kan vi hjälpa kunderna att skapa värde, även i en något kärvare marknad. Mer komplexa transaktioner och gränsöverskridande affärer kräver motsvarande rådgivning för hela balansräkningen. Det blir ännu större behov av det i framtiden, säger Joacim Sjöberg.

- Efter tolv år som chef för transaktionsverksamhet ser jag nu fram emot att ägna all min tid åt relationsbyggande och affärsskapande. Jag har under mina dryga 20 år inom fastighetsbranschen byggt upp ett intressant nätverk som jag ser fram emot att utveckla till värdeskapande affärer för våra kunder, tillägger Tom Lindahl.

Totalt arbetar 75 personer inom JLL Capital Markets i Norden, inkluderande de anslutna partnerbolagen Akershus Eiendom i Norge samt Sadolin Albaek i Danmark. JLL Capital Markets och JLL Corporate Finance har totalt mer än 800 anställda i hela EMEA-regionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

JLL på Branschguiden

JLL är ett ledande tjänsteföretag med inriktning på fastigheter och investeringar. Vi strävar efter ett visionärt tänkande inom fastighetsområdet som skapar lönsamma möjligheter och platser där människor kan förverkliga sina ambitioner. På så sätt bidrar vi till en bättre framtid för våra kunder, våra medarbetare och för samhället där vi verkar. Med verksamhet i över 80 länder och 94 000 medarbetare, rankas vi bland världens 500 största företag av tidningen Fortune. JLL är det registrerade varumärket för Jones Lang LaSalle Incorporated. I Sverige har vi kontor i ...

Läs mer om JLL på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Samfastigheter-toppen: "SBB:s fall präglar fortfarande mycket av segmentet"

Bolag Hur ser möjligheter till investeringar och nya projekt inom LSS-boenden ut idag? Vad krävs för att investeringsviljan ska vakna igen? Poyan Katebi, vd för Samfastigheter, menar att läget är betydligt bättre nu än för bara sex månader sedan, men att storbankerna fortfarande ser risker som kanske inte finns. – Det är bättre dialoger nu, det känns som att vi skulle kunna komma i gång, men hel branschen har fortfarande som en blöt filt över sig, säger Poyan Katebi.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige