Image

Lidl bygger nytt huvudkontor i Barkarbystaden

Bygg/Arkitektur Lidl Sverige och Järfälla kommun tecknar köpe- och exploateringsavtal för bygget av Lidls nya huvudkontor. Det nya kontoret ska byggas i Barkarbystaden, vara 15 150 kvadratmeter stort och stå klart hösten 2019.
Publicerad den 22 November 2017
Lidl Sveriges nya huvudkontor. Bild: Archus Arkitekter
Lidl Sveriges nya huvudkontor.

– Vår ambition är att växa i Sverige. Fram till 2020 ska vi öppna knappt 30 nya butiker runt om i landet. Vårt långsiktiga mål är fler än 300 butiker. Idag är vi trångbodda på huvudkontoret och vi sitter på flera adresser. För att kunna fortsätta expandera krävs ett nytt huvudkontor, därför är vi glada över att vi tecknat avtal med Järfälla kommun, säger Johannes Fieber, vd för Lidl Sverige.

I anslutning till det nya huvudkontoret kommer Lidl dessutom öppna en ny butik. Livsmedelskedjan fortsätter sin satsning på att bygga hållbart och det nya kvarteret kommer att miljöcertifieras. Bygget inleds under 2017 och ska enligt plan stå klart 2019.

– Barkarbystaden är ett intressant område där det sker offensiv utveckling. Med fantastisk infrastruktur och spännande framtidsplaner kommer området vara ett av de mest intressanta lägena i Stockholmsområdet, säger Johan Augustsson, fastighetsdirektör på Lidl Sverige.

Järfälla kommun har i avtalet om utbyggnad av tunnelbana till Barkarby åtagit sig att bygga 14 000 bostäder i anslutning till tunnelbanan fram till 2032.

– Med Lidl Sveriges etablering i Barkarbystaden tar vi ett stort kliv framåt för att utveckla platsen till en riktig stad med många arbetsplatser och ett nytt kontorsläge i nordvästra Stockholm. Med den kommande nya tunnelbanan, färdigställandet av Mälarbanan och Förbifart Stockholm, skapas här ett av Stockholmsregionens mest intressanta och tillgängliga lägen, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Magnus Andersson nöjd med nya Besqabs byggrättsportfölj

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige