Image

Lidingöhem planerar försäljningar

Bolag Kommunala Lidingöhem ska omstruktureras, vilket innebär både att fastigheter behålls, utvecklas och säljs.
Publicerad den 24 Maj 2016

Under måndagen presenterade Moderaterna, Lidingöpartiet, Kristdemokraterna och Centerpartiet den tänkta framtiden för Lidingöhem, rapporterar SVT Stockholm.

Politikerna menar att omstruktureringen kommer frigöra 658 miljoner kronor som ska användas till investeringar som den nya Lidingöbron, förskola och infrastruktur.

Bland annat ska ett hundratal lägenheter säljas till en privat aktör.

– Det är viktigt att betona att vi inte säljer till vem som helst. Vi kommer välja en långsiktig hyresaktör. Vi tror att det kommer leda till en bättre förvaltning av Lidingöhem, säger Anna Rheyneuclaudes Kihlman, kommunstyrelsens ordförande (M), till SVT Stockholm.

De tidigare planerna på att sälja hela bolaget har väckt protester. 4 800 namnunderskrifter samlades in för en folkomröstning i frågan.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige