Image

Letar Bergmanköpare i Hollywood

TRANSAKTIONER Den förre statsministern Ingvar Carlsson letar efter finansiärer till Ingmar Bergmans hem Hammars på Fårö. Han är ordförande i stiftelsen The Bergman Center Foundation, och vill att huset ska omvandlas till ett kulturcenter. Därför letar han efter finansiärer i Hollywood.
Publicerad den 4 Juni 2009

Ingvar Carlsson har tidigare uttalat sig om att stiftelsens resurser inte är i närheten av att kunna köpa Ingmar Bermans egendom på Fårö, utgångsbudet ligger enligt uppgift på cirka 35 miljoner kronor.

Och för att undvika att någon privatperson köper det, och för att kunna göra det till ett kulturcenter i Ingmar Bergmans anda, letar stiftelsen nu efter finansiärer bland annat från Hollywood.
Tanken är att någon därifrån ska finansiera köpet, utan att själv bo där.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige