Image

Lantmäteriet flyttar till Tobaks

Uthyrning Lantmäteriet flyttar sin Härnösandsverksamhet till Tobaks. Ett avtal skrivits under mellan Lantmäteriet och Westerlinds som innebär att man flyttar in på Tobaks vid årsskiftet. Avtalet är på sex år och innefattar 943 kvadratmeter, med option på ytterligare ytor.
Publicerad den 15 Juni 2017
Tobaks. Bild: Westerlinds
Tobaks.

Initialt kommer 45 personer att arbeta på det nya kontoret. Niras har haft uppdraget att projektleda Lantmäteriets lokalprojekt och har varit rådgivare under processen fram till tecknat hyresavtal.

Tobaks påbörjade sin resa från ett nedlagt tobaksmonopol till en levande metropol i samband med att Westerlinds köpte fastigheten 2016. Här finns idag företag som Logosol och Westerlinds. Men även företagsgemenskapen HINK som inrymmer flera spännande företag och entreprenörer. Under sommaren kommer det att öppnas ett marint småbåtsmuseum i fastigheten. För att följas upp av Lantmäteriets inflyttning.

– Flytten till Tobaks blir ett lyft. Vi får möjlighet att skräddarsy arbetsplatsen efter våra behov, samtidigt som vi kan ge våra medarbetare en helt unik arbetsmiljö, säger Odd Johansson, funktionschef på Lantmäteriet.

– Vi är oerhört glada över att Lantmäteriet valde att flytta till Tobaks. Att en statlig myndighet med höga krav valde oss och Tobaks tar vi som ett gott kvitto på det arbete vi lagt ned på att ta Tobaks från nedlagt monopol till levande metropol. Med Lantmäteriet i fastigheten når vi en kritisk massa som gör det möjligt att vässa serviceutbudet än mer. Tobaks blir nu intressant för operatörer av exempelvis gym och restauranger, säger Emil Westerlind, vd för Westerlind Fastigheter.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige