Image

Lanserar svensk fond med hållbarhetsfokus

Bolag Aberdeen lanserar Aberdeen Swedish Balanced Property Fund och genomförde nyligen en första stängning.
Publicerad den 31 Augusti 2016

Lanseringen av en ny svensk fastighetsfond är i linje med Aberdeens strategi att vara en global kapitalförvaltare med lokal närvaro.

Aberdeen Swedish Balanced Property Fund är en corefond med högt hållbarhetsfokus som ska investera i kontors-, handels- och logistikfastigheter med långsiktiga och stabila kassaflöden. Fonden är skräddarsydd för institutionella investerare, såsom pensionsfonder och stiftelser, som söker en balanserad och långsiktig fastighetsexponering. Målsättningen är att över tid bygga upp en väldiversifierad fastighetsportfölj i likvida fastighetsmarknader i svenska tillväxtorter.

Fastigheterna ska vara av hög teknisk standard med långsiktigt hållbara intäkter och god belägenhet med tillgång till bra kommunikationer.

- Svenska fastighetsmarknaden erbjuder bra förutsättningar för genomförande av fondens strategi med sin stabilitet, likviditet och transparens. Vi utvärderar för närvarande flera intressanta investeringsmöjligheter inom olika sektorer, säger fondförvaltarna Joakim Nordblad och Thomas Holm.

- Vi är mycket glada över att lansera den här svenska fastighetsfonden och den första stängningen är en viktig milstolpe. Fonden är öppen för investeringar och vi ser ett stort intresse i fondens målgrupp för den här typen av investeringar, säger Lina Alvemur, Senior Business Development Manager på Aberdeen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige