Image

Lägre resultat för NCC PD

Bolag Siffrorna för NCC Property Development var avsevärt lägre för 2014 jämfört med 2013. Detta förklaras främst av att 2013 var något av ett rekordår.
Publicerad den 27 Januari 2015
Peter Wågström. Bild: Rickard Kilström
Peter Wågström.

Nettoomsättningen uppgick till 3 125 miljoner kronor för helåret, jämfört med 4 811 miljoner kronor under 2013.

Rörelseresultatet uppgick till 169 miljoner kronor (713).

- Färre fastighetsprojekt resultatavräknades i vår kommersiella fastighetsutvecklingsaffär, framför allt i jämförelse med 2013 som var något av ett rekordår med flera stora avslutade projekt. Resultat och omsättning försämrades jämfört med föregående år både i kvartalet och för helåret. Men jag kan glädja mig åt att vi under året fyllt på portföljen med flera nya och större projekt, såsom Torsplan 2 i Stockholm och SCA-huset i Mölndal, skriver Peter Wågström i vd-ordet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige