Image

Kyrka av Sweco till final i ”arkitekt-VM”

Bygg/Arkitektur Amhults kyrka utanför Göteborg har skickat Swecos arkitekter direkt till final i den internationella arkitekturtävlingen World Architecture Festival (WAF). Det är tredje året i rad som ett av Swecos projekt går vidare i det som numera benämns som ”världsmästerskapet i arkitektur”.
Publicerad den 18 Augusti 2016
Amhults kyrka. Bild: Bert Leandersson
Amhults kyrka.

När World Architecture Festival öppnar i Berlin i november kommer Sweco representeras av Amhults kyrka som gått vidare till final i kategorin Religion – Completed Buildings.

–Vi skickade in flera starka bidrag till tävlingen i år och är väldigt stolta över att juryn imponerades av Amhults kyrka. Det visar att vår position som arkitekter i den skandinaviska arkitekturtraditionen håller hög internationell nivå på den globala arenan, säger Jan Mattsson, vd för Sweco Architects.

Ansvarig arkitekt är Margareta Diedrichs. Hon kommer att vara på plats i Berlin och presentera projektet inför juryn som gör sin slutliga bedömning. Det är tredje året i följd som Swecos bidrag går vidare till final. 2014 vann Sweco första pris med centralstationen i Linköping.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige