Image
Sveaplan Centrum.
Sveaplan Centrum. Bild: Kungsleden

Kungsleden hyr ut i Eskilstuna

Uthyrning Kungsleden har tecknat ett 15-årigt avtal om cirka 1 870 kvadratmeter till Södermanlands läns landsting i Sveaplan Centrum i Eskilstuna.
Publicerad den 2 Oktober 2014

Lokalen ska användas till en vårdcentral och ligger i Sveaplan Centrum i centrala Eskilstuna nära Eskilstunaån. I centrumet finns idag bland annat Friskis & Svettis, som öppnande i nyrenoverade lokaler på övre plan våren 2014, Coop, Kronans Apotek och Klädhuset M.

Södermanlands läns landstings nya lokal kommer byggas om och anpassas till vårdcentral med planerad öppning våren 2015.

- Etableringen av en vårdcentral i Sveaplan centrum ser vi som en positiv utveckling av centrumets utbud där den långsiktiga planen är att erbjuda en bra mix av närservice till de boende i området med inriktning på hälsa och friskvård, säger Frida Stannow Lind, utvecklingschef på Kungsleden.

Kungsleden har även tecknat ett nytt femårigt hyresavtal med Klädhuset M i Sveaplan Centrum.

Utöver arbetet på Sveaplan Centrum för Kungsleden diskussioner med kommunen om att förändra detaljplanen för området och därmed utnyttja marken på ett effektivare sätt, exempelvis genom nya byggrätter för bostäder.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige