Image

Kungsleden förlänger avtal med Hotel Plaza i Västerås

Uthyrning Kungsleden har förlängt hyresavtalet med Hotell Plaza i Västerås med 15 år. Avtalet omfattar 11 440 kvadratmeter i fastigheten Lorens 14, även kallad Skrapan.
Publicerad den 17 Mars 2017
Skrapan i Västerås. Bild: Kungsleden
Skrapan i Västerås.

Kungsleden äger totalt 153 000 kvadratmeter i Västerås City och är stadens största kommersiella fastighetsägare. Hotel Plaza, numera medlem i Best Western Plus Hotel, står inför den sista etappen av en totalrenovering av hotellet och förstärker därmed sitt varumärke och koncept ytterligare. Hyresavtalet med Kungsleden möjliggör att 100 hotellrum renoveras samt att ett Sky Spa på plan 23 och 25 byggs. Kungsleden kommer också omgående att påbörja byggandet av en ny hotellentré.

– Vi är glada för vårt samarbete med en ambitiös hyresgäst som vill vara med att bidra till Västerås City. För Kungsleden är det viktigt att ha en stark hotelloperatör som hela tiden strävar efter att utveckla sina koncept och verksamheter. Satsningen är ytterligare ett bevis på att området är eftertraktat och på att Kungsleden är en attraktiv samarbetspartner för att skapa utveckling, säger Mats Eriksson, fastighetschef förvaltningsområde Mälardalen.

– Det förnyade samarbetet gör att vi kan satsa på en helt ny och unik spaupplevelse, slutföra renoveringen av alla 202 hotellrum och korridorer samt bygga en helt ny hotellentré. Det gör vårt erbjudande till hotellgästerna än mer attraktivt. Det här är en satsning jag har velat göra länge och det är väldigt kul att få förverkliga den tillsammans med Kungsleden, säger Tobias Hultberg, vd för Hotel Plaza, Aros Congress Center och Hotel Esplanade.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige