Image

Kungsleden emitterar obligationslån om 850 miljoner kronor

Ekonomi/Finansiering Kungsleden har under sitt MTN-program emitterat två icke- säkerställda obligationslån med en löptid på 3 år respektive 18 månader på den svenska marknaden. Lånen uppgår sammanlagt till 850 miljoner kronor.
Publicerad den 12 Januari 2018

Det treåriga lånet med ett lånebelopp om 250 miljoner kronor har en rörlig kupongränta motsvarande STIBOR 3M plus 1,8 procent vilket innebär en initial kupongränta om ungefär 1,38 procent. Lånet med en löptid på 18 månader med ett lånebelopp om 600 miljoner kronor har en fast ränta motsvarande swapräntan på 1,5 år plus 1,2 procent, vilket motsvarar en fast kupongränta om 0,95 procent. Den genomsnittliga räntan för lånen uppgår initialt till 108 räntepunkter.

Likviden från obligationsemissionen kommer primärt att användas till att återbetala del av ett kortfristigt banklån med syfte att sänka den säkerställda belåningsgraden
Danske Bank agerade som Arrangör och Arctic Securities som Medarrangör. Kungsleden avser att notera obligationslånen på företagsobligationslistan vid Nasdaq Stockholm.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige