Image

Krook & Tjäder öppnar kontor i Östersund

Bolag Brand i föreningslokal uppkomst till Krook & Tjäders nya kontor.
Publicerad den 11 Oktober 2017
Hackås föreningshus. Bild: Arkitekterna Krook & Tjäder
Hackås föreningshus.

Sommaren 2016 brann Hackås föreningshus ner till grunden och ortens föreningsliv blev över en natt hemlösa. Lisa Karlsson, arkitekt på Krook & Tjäder med rötter i Jämtland uppmärksammade händelsen och föreslog att arkitektkontoret i Göteborg skulle sätta ihop en skiss på ett nytt föreningshus.

Arbetet startade med en workshop tillsammans med representanter från föreningarna. En principlösning togs fram, godkändes och projektet var igång.

– Ägarna till huset är föreningarna, vilket bygger på ideellt arbete och det var något vi fick ta med i planeringen och bygget av huset. Vi ville göra ett modernt ljust, lättskött, funktionellt hus där vi tog in och pratar med det lokala i den estetiska gestaltningen, säger Lisa Karlsson, arkitekt och numer även kontorschef på nystartade Östersundskontoret.

Det nystartade arkitektkontoret startades upp i samarbete med huvudkontoret i Göteborg.

– Vi har fått ett fantastiskt fint mottagande. Vi har redan flera spännande projekt på gång i regionen, säger Lisa Karlsson.

I dag består Östersundskontoret av tre arkitekter och en byggnadsingenjör och fler är på väg in.

– Vi är mycket glada och stolta över vårt nya kontor i Östersund. Det som började som ett pro bono-projekt växte till ett nytt kontor. Det är så vi jobbar. Vi identifierar ett behov och agerar utifrån det. Rekrytering har skett både internt och externt. Vi vill växa organiskt med styrkan i vår samlade kompetens inom koncernen, vilket gör att vi kan etablera oss även på mindre orter. Det ger oss en mångfald och styrka som i sin tur stärker hela koncernen, säger koncern-vd:n Johan von Wachenfeldt.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Krook & Tjäder är ett av Sveriges största arkitektkontor och en tongivande aktör i byggandet av staden. Vår kunskap sträcker sig genom hela kedjan i byggprocessen. Vi kan stadsbyggnad, arkitektur, landskap och inredning till produktdesign. Det skapar helhetssyn, verkshöjd och trygghet i genomförandet. Framför allt möjliggör vårt arbetssätt korta ledtider. Vår kompetens innefattar kreativ gestaltning med tydlig koppling till hållbarhet och beständigt byggande och en fastighetsekonomisk insikt och förståelse. Vi börjar med detaljplanen och fullbordar uppdraget med att rita byg...

Läs mer om Arkitekterna Krook & Tjäder AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige