Image

Kristina Alvendal ny i Wester + Elsners rådgivande styrelse

Karriär Kristina Alvendal tar plats i Wester + Elsner Arkitekters rådgivande styrelse. Hon driver egen konsultverksamhet inom fastighets- och stadsutveckling och har tidigare bland annat tidigare varit borgarråd med ansvar för bostads-, fastighets- och stadsbyggnadsfrågor i Stockholm, vd för Airport City Stockholm och etableringschef på Lidl.
Publicerad den 29 Augusti 2016

Kristina Alvendal ersätter Emma Stenström, docent vid Handelshögskolan i Stockholm och gästprofessor vid Konstfack, som under hela 8 år i rådgivande styrelsen varit med och tagit kontoret dit man är idag. Övriga ledamöter är Robert Ohlsson, advokat och partner på Nord advokater och Johan Zachrisson, Director och Head of Agency Leasing på Cushman & Wakefield.

– Det känns oerhört stimulerande att få bidra i samhällsutvecklingen på olika sätt. I uppdraget hos Wester + Elsner hoppas jag kunna bidra med min erfarenhet av kombinationen politik, arkitektur och fastighetsutveckling. Något som hänger intimt samman, säger Kristina Alvendal. 
 
– Vi är inne i en intensiv period och vårt arbetsfält vidgas mer och mer, både mot nya arkitekturområden och rent geografiskt. Vi märker att vår kunskap från kommersiella projekt, att skapa fysiska förutsättningar för publikt liv och möten, blir allt viktigare i alla delar av samhället. Och som stöd i det arbetet ser vi fram emot att få ta del av Kristinas breda erfarenhet från såväl stadsutveckling som kommersiell fastighetsutveckling. Med hennes stora kontaktnät inom både näringsliv och politik, och hennes starka engagemang för stadens möjligheter och utmaningar, har vi gjort en riktig drömrekrytering! Kristina kommer att komplettera övriga ledamöter på ett väldigt bra sätt, säger Fredrik Elsner, vd och partner på Wester + Elsner.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige