Image

KPA satsar i Staffanstorp

Bygg/Arkitektur KPA Pension kommer att rusta upp ett bostadsområde om 450 lägenheter i Staffanstorp. Efter en noggrann inventering av behoven har en upprustningsplan tagits fram för att skapa en grön och hållbar boendemiljö.
Publicerad den 8 December 2016

– Som en ansvarsfull fastighetsägare rustar vi nu upp Åkershus till ett grönt och hållbart bostadsområde. Samtidigt som vi arbetar för trygga och etiska pensioner är det glädjande att vi på det här sättet kan återinvestera i den gröna utvecklingen av svenska kommuner, som är våra kunder, säger KPA Pensions vd Britta Burreau.
 
När KPA Pension köpte fastigheten 2012 inleddes en noggrann inventering som visar på behovet, och de möjligheter som finns, av att rusta upp området Åkershus i Staffanstorp. Området är uppfört under tidigt 1970-tal och rymmer 450 lägenheter. KPA Pension kommer att investera cirka 275 miljoner kronor under de kommande åren.

Det är Folksamgruppens fastighetsavdelning som ansvarar för projektet.

– Det finns mycket vi kan göra. Förutom att uppgradera lägenheter och byggnader till modern standard kan vi också minska miljöavtrycket genom hållbara energilösningar och bättre inomhus- och utomhusmiljöer. Vi ska förbättra inomhusklimat, reducera radonhalter, sänka energianvändningen, utnyttja marken bättre och ge plats för nya bostäder samt bidra till social hållbarhet inom området genom nya mötesplatser och tvättstugor på gårdarna. Vi ser också över möjligheten att installera solceller på taken, säger Stefan Vinglid, asset manager på Folksams fastighetsavdelning.

Upprustningen av Åkershus ska genomföras stegvis under de kommande åren och i tät dialog med de boende. Arbetet beräknas kunna starta våren 2017.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige