Image

Kontor blir hotell i Kista

Transaktioner Connect Hotels har köpt två fastigheter i Kista av Niam. Den ena har Connect redan sålt vidare.
Publicerad den 20 Mars 2014

Connect Hotels har funnits på marknaden sedan 2005 och finns nu etablerade i Arlandastad, på Skavsta flygplats, vid Stockholmsmässan och på Kungsholmen.

Nu görs också en satsning i Kista. Bolaget köpte nyligen fastigheten på Isafjordsgatan 7 – där Ericsson tidigare har funnits – omfattande 5 200 kvadratmeter.

- Vi köpte också grannfastigheten, 6 500 kvadratmeter, men den har vi sålt vidare till Genova Fastigheter, berättar Finn Andresen på Connect Hotels.

Hotellet, med 115 rum ska öppna om, cirka ett år.

- Kista är en jättebra hotelldestination och vi driver ett varumärke som ligger snäppet under de andra. Det finns inte så mycket konkurrens i vårt segment, säger Finn Andresen.

Connects investering ligger på 80 miljoner kronor, inkluderat renoveringskostnader.

Bakom Connect Hotels står Finn Andresen, med förflutet som bland annat Sverigechef för First Hotels samt Thomas Söderlund med bred erfarenhet från fastighetsbranschen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige