Image

Kod Arkitekter ritar för Byggvesta i Ulleråker

Bygg/Arkitektur Kod Arkitekter kommer efter vinst i ett parallellt uppdrag att rita Södra kvarteret vid Vattentornsparken i Ulleråker, Uppsala.
Publicerad den 14 Mars 2017
Södra kvarteret vid Vattentornsparken. Bild: Kod Arkitekter
Södra kvarteret vid Vattentornsparken.

– Vårt och Byggvestas bidrag till Vattentornsparken tillför stadsdelen goda gemensamma stadsrum, gedigna vackra byggnader i tegel och därmed en mycket god livsmiljö både inom bostaden och i staden, säger Sanna Hederus, chefsarkitekt på Kod Arkitekter.

Kod Arkitekter arbetar åt Byggvesta som tilldelats en markanvisning av Uppsala kommun. Kommunens plan för Ulleråker är en tät och klimatsmart stadsdel och stadsutvecklingsprojektet är ett av landets största.

– Vi är glada över att få tillföra ett kvarter som genom sin utformning bidrar med så många fina hyresbostäder och berikar stadens gemensamma sociala rum, säger Cecilia Wallin, affärsutvecklingschef på Byggvesta.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Stefan Dahlbo: "Vi ser svarta svanar flyga omkring"

Bolag Ett tråkigt år. Det är vd Stefan Dahlbos utblick för marknaden 2024 som han delger på presentationen av första kvartalet för Fabege. Stora utflyttningar och långa hyresförhandlingar är två av de faktorerna som han ser med oro på.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige