Image

Klövern i hyrestvist med Ericsson

Juridik Klövern har reserverat pengar för en hyrestvist med sin största hyresgäst, Ericsson.
Publicerad den 30 Juli 2013
Rutger Arnhult. Bild: David Schmidt
Rutger Arnhult.

Ericsson har deponerat 45 miljoner kronor avseende perioden januari–september 2013 samt 15 miljoner kronor avseende 2012 hos Länsstyrelsen. Klövern har, genom reducering av hyresintäkterna, reserverat 15 miljoner kronor för perioden januari–juni 2013 och 15 miljoner kronor för 2012.

Tvisten handlar, enligt nyhetsbyrån Direkt, om vid vilken tidpunkt Ericsson flyttade in fullständigt i fastigheten Isafjord 1 vid huvudkontoret i Kista, och därmed om från och med när full hyra kan tas ut.

Vd Rutger Arnhult säger till Direkt att man genom reserveringarna har tagit höjd för ett worst cas-scenario.

- Ja, det tycker jag definitivt. Och om man har en panel med revisorer som diskuterar hur mycket vi ska sätta av finns det ingen anledning för någon att argumentera mot att de som har det mest pessimistiska synsättet får genomslag, besvarar han frågan om bolaget har tagit höjd för sämsta tänkbara utveckling, säger han till Direkt.
Klövern redovisar i sin halvårsrapport ökade intäkter med 20 procent, till 1 081 miljoner kronor.

Förvaltningsresultatet ökade med 21 procent till 305 miljoner kronor (252).

- Återigen ett kvartal av renodling och konsolidering. Det här var ytterligare ett kvartal då vi byggde resultat, kapital och affär, sammanfattar Arnhult i vd-ordet.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige